Σάββατο, 04 Μαΐου 2024

Απόψε η εκδήλωση της Επιτροπής Γυναίκα και Αθλητισμός της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής «Γυναίκα και Ολυμπισμός» Παρουσιάζει η Άντρη Χριστοφόρου

Πραγματοποιείται απόψε στις 18.00 στη Λεβέντειο Πινακοθήκη, η εκδήλωση της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός» της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής «Γυναίκα και Ολυμπισμός» που εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση θα απευθύνουν η Πρόεδρος της Επιτροπής Ιωάννα Δημητρίου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Χρυσοστόμου και εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, η Υπουργός Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου. Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στην Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου, εκ μέρους της οποίας χαιρετισμό θα απευθύνει η Πρόεδρος Ήρα Ηρακλέους.

Κύρια ομιλήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ παρέμβαση θα προηγηθεί από την Πρέσβειρα της Γαλλίας στην Κύπρο κα Σαλίνα Γκενέτ-Καταλάνο

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η Γενική Γραμματέας της Επιτροπής Αθλητών της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Άντρη Χριστοφόρου,

Στην εκδήλωση θα απονεμηθούν στους κύπριους αθλητές που είναι ενταγμένοι στο Πρόγραμμα Υποτροφιών Ολυμπιακής προετοιμασίας του Ιδρύματος Α. Γ. Λεβέντη και δεν μπόρεσαν να παραστούν σε εκδήλωση που έγινε στις 9 Μαρτίου στο Καλλιμάρμαρο στην Αθήνα, τα Βραβεία Ολυμπιακής Προετοιμασίας 2023-2024. Το πρόγραμμα του Ιδρύματος Α.Γ.Λεβέντη, στο οποίο συμβάλλουν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, απονέμει κατά τη φετινή χρονιά 71 Υποτροφίες Ολυμπιακής Προετοιμασίας, 11 εκ των οποίων αφορούν κύπριους αθλητές.

Καλούνται όλοι οι προσκεκλημένοι να βρίσκονται στη Λεβέντειο Πινακοθήκη στις 17.40, καθώς θα τηρηθεί αυστηρά η ώρα έναρξης και το χρονοδιάγραμμα της εκδήλωσης που αναμένενεται να διαρκέσει μία περίπου ώρα.

Με την ευκαιρία της πραγματοποίησης της εκδήλωσης η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαριστεί τον Πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου τους Χρυσούς Χορηγούς, Logicom και Τράπεζα Κύπρου και τον Ασημένιο Χορηγό Medochemie για τη συνεργασία και τη στήριξη που της παρέχουν στην υλοποίηση της αποστολής της και ειδικότερα στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Ετήσιο Βραβείο Πολιτιστικής-Αθλητικής-Κοινωνικής Προσφοράς «Κυριάκος Πίσσης»
Πραγματοποιείται αύριο Τετάρτη 10 Απριλίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο στην αίθουσα ΟΠΑΠ «Ευ Αγωνίζεσθαι» (19.00), η θεσμοθετημένη εκδήλωση Προσφοράς Ετήσιου Βραβείου, Πολιτιστικής, Αθλητικής και Κοινωνικής προσφοράς «Κυριάκος Πίσσης», που τελεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Στην φετινή δεύτερη εκδήλωση θα απονεμηθεί το Βραβείο Πολιτιστικής-Αθλητικής-Κοινωνικής Προσφοράς «Κυριάκος Πίσσης» στον κ. Άντρο Κυπριανού (Βουλευτής ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις) και στον Γυμναστικό Σύλλογο Λευκωσίας «Τα Παγκύπρια» - Γ.Σ.Π., για την καταλυτική προσφορά τους στον Αθλητισμό, τη στήριξη στο Ιδεώδες «Ευ Αγωνίζεσθαι» καθώς και στο Σωματείο «Παρνασσός. Θα απονεμηθεί επίσης ειδική διάκριση στον κ. Δήμο Γεωργιάδη.

Την Ειδική Τριμελή Επιτροπή η οποία υποβάλλει στο Δημοτικό Συμβούλιο αιτιολογημένες προτάσεις για όσους θα προταθούν για να βραβευθούν, αποτελούν ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γεώργιος Χρυσοστόμου, και εκπρόσωπος της οικογένειας του μ. Κυριάκου Πίσση.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
9 Απριλίου 2024

 

 

Search