Previous Next

Διεξήχθη η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Κοινοπολιτειακών Αγώνων (CGF)

Εκτύπωση

Η Κυπριακή Επιτροπή Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ) ήταν παρούσα στη Γενική Συνέλευση της CGF που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου με έδρα τη Σκωτία. Την ΚΕΚΑ εκπροσώπησαν ο Αντιπρόεδρος κ. Γιώτης Ιωαννίδης, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ανδρέας Γεωργίου και το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ κα Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα.

Κατά την τηλεδιάσκεψη κύριο θέμα συζήτησης ήταν η διοργάνωση των Κοινοπολιτειακών Αγώνων του Μπέρμιγχαμ το 2022 και υπήρξε διαβεβαίωση από τους διοργανωτές ότι η πρόοδος των εργασιών είναι σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα. Έγινε επίσης μια πρώτη αναφορά εκ μέρους του Καναδά και της πόλης του Κάλγκαρι για το ενδεχόμενο ανάληψης της διοργάνωσης του 2026. Ενδιαφέρον για την εν λόγω διοργάνωση έχει επιδειχθεί επίσης και από την Αυστραλία αλλά και από την Σρι Λάνκα.

Σε ότι αφορά τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων είναι δεδομένο ότι οι επόμενες διοργανώσεις θα γίνουν το 2023 χωρίς να έχει ληφθεί τελική απόφαση για τη χώρα διεξαγωγής τους.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την τροποποίηση του καταστατικού ώστε να διεξάγονται ηλεκτρονικές ψηφοφορίες, ενώ έγινε ενημέρωση των Μελών, για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς της CGF, καθώς και για τις οικονομικές καταστάσεις και τους προϋπολογισμούς του διεθνούς οργανισμού.

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
30 Νοεμβρίου 2020