Πρώτος σταθμός για την Queen’s Baton Relay η Κύπρος

Εκτύπωση

22οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες “Birmingham 2022”
Πρώτος σταθμός για την Queen’s Baton Relay η Κύπρος

Ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Μέγαρο και ενημερώθηκε για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται σε όλη την Κύπρο από 8-11 Οκτωβρίου.

Οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες “Birmingham 2022” είναι η μεγαλύτερη διεθνής αθλητική διοργάνωση στην οποία θα συμμετάσχει η Κύπρος το 2022. Η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή τους από 28 Ιουλίου μέχρι 8 Αυγούστου 2022 έχει αρχίσει.

Καθιερωμένη προάγγελος των Αγώνων η Queen’s Baton Relay, δηλαδή μία σκυταλοδρομία μέσω της οποίας μεταφέρεται το μήνυμα της διεξαγωγής των αγώνων στις χώρες που συγκροτούν την Κοινοπολιτεία, που την συγκροτούν 72 Κοινοπολιτειακές Επιτροπές. Για το φετινό ταξίδι, διάρκειας 294 ημερών, επειδή θα έχει ως αφετηρία και τερματισμό την Αγγλία, επιλέγηκε η Queen’s Baton Relay να ξεκινήσει από την Ευρώπη, και έτσι η Κύπρος θα είναι η πρώτη από όλες τις χώρες όπου θα φτάσει η σκυτάλη στις 8 Οκτωβρίου.

Για το σκοπό αυτό, ο Βρετανός Ύπατος Αρμοστής Stephen Lillie επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Μέγαρο και είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ) και Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) Ανδρέα Γεωργίου και συζήτησαν τις εκδηλώσεις που προγραμματίζονται ενόψει της «σκυταλοδρομίας» που θα γίνει σε όλες τις πόλεις της Κύπρου το διήμερο 9-10 Οκτωβρίου. Το σύνολο των εκδηλώσεων θα παρουσιαστούν σε δημοσιογραφική διάσκεψη που θα ανακοινωθεί τις επόμένες ημέρες. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης η Heather Purdie (Πρώτη Γραμματέας Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας), η Angela Hennelly (Διευθύντρια British Counsil), και o Σταύρος Μιχαηλίδης (Λειτουργός Μάρκετινγκ ΚΟΕ).

Για μεταφορά του μηνύματος της Βασίλισσας (Queen’s Baton Relay) τη φετινή χρονιά δεν θα γίνουν σκυταλοδρομίες όπως συνηθίζεται, αλλά φωτογραφίσεις σε σημαντικό αριθμό τοποθεσιών στην Κύπρο μέσω των οποίων θα προβληθεί, η ιστορία, ο πολιτισμός και τα τουριστικά αξιοθέατα. Μετά το τέλος της σκυταλοδρομίας στην Κύπρο, η «σκυτάλη» θα αναχωρήσει στις 11 Οκτωβρίου για τον επόμενο της σταθμό που θα είναι η Μάλτα.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
20 Σεπτεμβρίου 2021