Προχωρούν οι διεργασίες για το Μινσκ 2019

Εκτύπωση

Ενημερώθηκε το νέο συμβούλιο της EOC για την πορεία των έργων για τους 2ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι προετοιμασίες για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2019, που θα διεξαχθούν στο Μινσκ της Λευκορωσίας μεταξύ 21-30 Ιουνίου 2019, με τη συμμετοχή 50 χωρών και πάνω από 4 χιλιάδων αθλητών, σε 15 αθλήματα.

Στην πρώτη συνεδρία της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) για την περίοδο 2017-2021, που έλαβε χώρα στα μέσα Ιανουαρίου, έγινε η ενημέρωση από την οργανωτική επιτροπή προς τους ιθύνοντες της EOC για την πορεία των έργων.

Οι George Katulin και Σπύρος Καπράλος, οι οποίοι ανέλαβαν σημαντικά καθήκοντα στην οργανωτική επιτροπή του «Μινσκ 2019», ενημέρωσαν το εκτελεστικό της EOC για τα έργα και τις αλλαγές στο πρόγραμμα. Μεταξύ άλλων, αυξήθηκαν τα αγωνίσματα σε 208 από 198, με την προσθήκη αγωνισμάτων σε τοξοβολία, πάλη και κανό.

Ο πρόεδρος της EOC, Janez Kocijancic, δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ την οργανωτική επιτροπή του Μινσκ 2019 για τη σκληρή δουλειά και αποδοτικότητα τους. Είναι φυσιολογικό να συναντώνται προβλήματα πριν από μια διοργάνωση τέτοιου μεγέθους, όμως με τη συνδρομή όλων τα ξεπερνούμε εύκολα. Είμαι αισιόδοξος ότι οι Αγώνες στο Μινσκ θα αποτελέσουν ένα ορόσημο για το μέλλον των Ευρωπαϊκών Αγώνων».