Previous Next

Ταραγόνα 2018: Το Μεσογειακό Χωριό υποδέχτηκε την κυπριακή αποστολή

Εκτύπωση

Το Μεσογειακό Χωριό της Ταραγόνα υποδέχτηκε την Κυπριακή αποστολή στην επίσημη τελετή που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 21 Ιουνίου 2018, μία μέρα πριν την επίσημη τελετή έναρξης των 18ων Μεσογειακών Αγώνων. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο συνεδριακού κέντρου πλησίον των κυρίως εγκαταστάσεων που φιλοξενούν τις αποστολές των 26 χωρών που συμμετέχουν στους αγώνες.

Ο «Δήμαρχος» του Χωριού, Χεζούς Γκαρσία Μπρεγκάδο, που κατά το παρελθόν υπήρξε ένας εκ των κορυφαίων αθλητών στίβου στο Βάδην, υποδέχτηκε την Κύπρο, στην σύντομη και σεμνή τελετή.

Αυτή περιλάμβανε αρχικά χαιρετισμό του Δημάρχου που καλοσώρισε τις ξένες αποστολές και την προβολή σε γιγαντοθόνη φιλμ που επεξηγούσε τις προετοιμασίες που έχουν γίνει μέχρι τώρα για τους αγώνες. Ακολούθως με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, η Κυπριακή σημαία υψώθηκε στον ιστό σηματοδοτώντας την 10η παρουσία της Κύπρου σε Μεσογειακούς Αγώνες.

Ο αρχηγός της Κυπριακής αποστολής Δρ Μιχάλης Κρασιάς κατά την ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων προσέφερε στον Δήμαρχο του χωριού αναμνηστική ρέπλικα-ομοίωμα του καραβιού της Κερύνειας και διαβεβαίωσε ότι η Κυπριακή ομάδα θα δώσει τον καλύτερο της εαυτό εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Στην τελετή υποδοχής λόγω του περιορισμένου αριθμού των προσκεκλημένων για κάθε αποστολή, παραβρέθηκαν ο βοηθός αρχηγός αποστολής Γιώργος Παναγίδης, οι Διοικητικοί Λίνος Πετρίδης και Δρ Πάνος Ραζής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καράτε Ανδρέας Βασιλείου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Ανδρέας Θεοφυλάκτου που ηγούνται των αντιστοίχων ομάδων-αθλημάτων, ο υπέυθυνος της ομάδας Πετόσφαιρας Πέτρος Πατσιάς, ο Τεχνικός Διευθυντής της Ομοσπονδίας Θαλασίου Σκι Λάκης Αναστασίου μαζί με τις αθλήτριες Φλωρεντία Λοϊζίδου και Στέλλα Αναστάση, ο Γιατρός της αποστολής Δρ Κώστας Σχίζας και ο φυσιοθεραπευτής Αλέξης Πιτσιλλίδης.

Οι πρώτες εντυπώσεις από την Ταραγόνα περιέχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία. Στα θετικά είναι ο αριθμός των αθλητών που αναμένεται ότι θα είναι αυξημένος για κάποιες μικρότερες χώρες όπως η Κύπρος και σταθερός για τις μεγαλύτερες, όπως επίσης και κάποιες καλές ομάδες που συμμετέχουν στα ομαδικά αθλήματα. Στα θετικά επίσης ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν σε μια μεσογειακή πόλη με ιστορική και πολιτιστική παράδοση, που αυτή την εποχή λόγω και της σχετικής γειτνίασης με την Βαρκελώνη (100Km) φιλοξενεί σημαντικό αριθμό τουριστών.

Ωστόσο κάποια οργανωτικά προβλήματα είναι εμφανή, όπως ο μικρός αριθμός εθελοντών, και το σύστημα μεταφορών που ακόμη δεν λειτούργησε κατ’ ελάχιστον.

Νίκος Σοφιόπουλος
Λειτουργός Τύπου
Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή