Previous Next

Tarragona 2018: Η δράση της Δευτέρας (25/06) σε γυμναστική, ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, ξιφασκία, πάλη, πετόσφαιρα και γκολφ

Εκτύπωση

Κείμενα: Νίκος Σοφιόπουλος (Λειτουργός Τύπου ΚΟΕ) & Αργύρης Αργυρού (Απεσταλμένος ΕΑΚ)

Η κυπριακή αποστολή στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες πανηγύρισε το απόγευμα της Δευτέρας (25/6/18) το πρώτο της χρυσό μετάλλιο! Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στην ανάκρουση για πρώτη φορά του εθνικού μας ύμνου, υπαίτιος ήταν ο Μάριος Γεωργίου, ο κορυφαίος γυμναστής μας τα τελευταία χρόνια. Ο Γεωργίου κατάφερε να συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς στον τελικό του σύνθετου ατομικού από τους υπόλοιπους 21 αθλητές και να πανηγυρίσει άλλη μία τεράστια επιτυχία στην καριέρα του.

Ο 21χρονος πρωταθλητής μας συγκέντρωσε 84.050 βαθμούς και έβαλε τη γυμναστική στα αθλήματα που κερδίζουν τουλάχιστον ένα χρυσό μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες. Θυμίζουμε ότι το μοναδικό μέχρι τώρα ήταν το αργυρό τού εξαίρετου στους κρίκους Ηρόδοτου Γιωργαλλά, από το 2005 στην Αλμερία. Δεύτερος στην Ταραγόνα ήταν ο Γάλλος Ζουλιάν Γκομπό με 83,850 βαθμούς και τρίτος ο Τούρκος Αχμέτ Οντέρ με 82.900β. Στον τελικό του σύνθετου ατομικού αγωνίστηκε και ο Ηλίας Γεωργίου, το ανερχόμενο αστέρι της κυπριακής ενόργανης γυμναστικής, κατακτώντας την πολύ τιμητική 8η θέση, με 81.750 βαθμούς, δείχνοντας πως μαζί με τον Μάριο αποτελούν ισχυρό δίδυμο για την Κύπρο. Πιο κάτω σας παραθέτουμε το πώς κύλησε η μέρα στο «Reus Olympic Pavillion».

Η εξέλιξη των οργάνων
Οι πρώτοι οκτώ αθλητές των προκριματικών ακολουθούσαν την ίδια σειρά οργάνων. Πρώτα αγωνίστηκαν στο έδαφος, εκεί όπου ο Μάριος Γεωργίου είχε βελτίωση 0.650, παίρνοντας βαθμολογία 13.950, ενώ ο Ηλίας Γεωργίου είχε μείωση 0,050, αφού βαθμολογήθηκε με 13.450. Στον πλάγιο ίππο ο Ηλίας Γεωργίου είχε πτώση και άρα σημαντική μείωση σε σχέση με τον προκριματικό 0,750, παίρνοντας 12.650 βαθμούς. Αντίθετα, ο Μάριος Γεωργίου ήταν και πάλι εντυπωσιακός καταγράφοντας 14.650 βαθμούς (+0,050), που τον έφεραν στην πρώτη θέση. Τρίτο όργανο ήταν οι κρίκοι, από τα μη αγαπημένα του Μάριου Γεωργίου. Αν και πήγε καλά, είχε μικρή μείωση σε σχέση με τον προκριματικό (-0,050), μαζεύοντας 13.750, αλλά παρέμεινε στην πρώτη θέση, νιώθοντας την απειλή του Γάλλου Γκομπό και του Τούρκου Οντέρ. Ο Ηλίας Γεωργίου βαθμολογήθηκε με 13.500 και έπεσε στην 11η θέση.

Ο πρώτος αθλητής που μπήκε στο άλμα, ήταν ο Ηλίας Γεωργίου, ο οποίος στην προσγείωσή του στραμπούληξε το αριστερό του πόδι και δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, χωρίς ευτυχώς συνέπειες. Η βαθμολογία του ήταν 13.850, αρκετά ψηλότερη από τον προκριματικό. Ο Μάριος Γεωργίου αγωνιζόταν τελευταίος και είδε πως ο Οντέρ πήρε την υψηλότερη βαθμολογία (14.600), όμως, απάντησε με πολύ καλό άλμα των 14.200 βαθμών, που τον διατήρησαν επικεφαλής με διαφορά 0,350.

Η αγωνία ολοένα και κορυφωνόταν, αφού ακολουθούσε το δίζυγο, στο οποίο ο Τούρκος αθλητής κατέγραψε στα προκριματικά την κορυφαία βαθμολογία που υπήρξε στα προκριματικά (15.000), ενώ ο Μάριος είχε λιγότερη, όση ακριβώς ήταν και η διαφορά τους πριν από την έναρξη των ασκήσεων (0,350 - 14.650). Ο Οντέρ έκανε καταστροφικό πρόγραμμα, αφού πήρε μόλις 12.600 βαθμούς, κάτι που γνώριζε ο πρωταθλητής μας, αφού αγωνιζόταν προτελευταίος. Κι όμως ο Μάριος Γεωργίου είχε αστάθειες στην εκτέλεση του προγράμματός του και πήρε χαμηλή βαθμολογία 13.650, που τον έριξε στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Ζουλιάν Γκομπό με διαφορά 0.150 βαθμούς. Ο Ηλίας Γεωργίου βαθμολογήθηκε με 14.300 και ανήλθε στην 9η θέση, ενώ ξεπετάχτηκε ο δεύτερος Τούρκος Αρικάν, περνώντας στην τρίτη θέση 0,950 βαθμούς πίσω από τον Μάριο Γεωργίου.

Καθοριστικό το μονόζυγο
Πλέον, τα πάντα θα κρίνονταν στο μονόζυγο. Ο Αρικάν εκτελούσε πρώτος, ο Γκομπό 4ος, ο Μ. Γεωργίου 6ος και ο Οντέρ 8ος. Ο Αρικάν βαθμολογήθηκε με 13.300 και ο Γκομπό με 13.500. Άρα το χρυσό μετάλλιο εξαρτιόταν μόνο από την εμφάνιση του Μάριου Γεωργίου, ο οποίος στον προκριματικό είχε βαθμολογηθεί με 14.200. Το πρόγραμμά του ήταν αρκετά καλό, χωρίς ιδιαίτερο ρίσκο, γι’ αυτό και η βαθμολογία του έπεσε στα 13.850, αρκετή ωστόσο για να τον φέρει επικεφαλής της γενικής κατάταξης με 84.050 βαθμούς. Ο Οντέν βαθμολογήθηκε με 14.100, όμως δεν αρκούσε για να ξεπεράσει τον πρωταθλητή μας. Ο Ηλίας Γεωργίου βαθμολογήθηκε με 14.000 και κατέλαβε την πολύ τιμητική για την ηλικία του (19 χρόνων) 8η θέση, με 81.750 βαθμούς.

Έτσι, στο «Reus Olympic Pavillion» στήθηκε πανηγύρι χαράς, υπό τους ήχους και πάλι του κυπριακού τραγουδιού, που ήρθε δεύτερο φέτος στον διαγωνισμό της Eurovision, του «Fuego». Κοντά στον Μάριο Γεωργίου και την κυπριακή αποστολή έτρεξαν αμέσως η ελληνική ομάδα, στην παρουσία και του χρυσού Ολυμπιονίκη τους κρίκους Λευτέρη Πετρούνια, συγχαίροντας τον πρωταθλητή μας και όλα τα παιδιά μας. Κοντά τους και ο αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου και το μέλος του Ε.Σ. Γιώτης Ιωαννίδης.

Ο Μάριος Γεωργίου γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο και από αυτούς που βρισκόντουσαν στο γήπεδο την ώρα της απονομής. Το πιο σημαντικό είναι πως τον έστησαν αποστολές, εθελοντές, παράγοντες κλπ για φωτογραφίες, στην παρουσία και του Τέρακους, της μασκότ των Αγώνων. Αλλά και το ότι ακούσαμε για πρώτη φορά να παιανίζει ο Εθνικός μας Ύμνος.

«Αφιερωμένο στον προπονητή μου»
Οι τελευταίες ώρες πριν από την έναρξη του τελικού στο σύνθετο ατομικό ήταν πολύ δύσκολες για τον Μάριο Γεωργίου, αλλά πάρα πολύ περισσότερο για τον προπονητή του Παναγιώτη Πετρίδη. Κι αυτό εξαιτίας του ότι ενημερώθηκε το βράδυ της Κυριακής (24/6) ότι έφυγε από τη ζωή ο πατέρας του, με αποτέλεσμα να πάρει το πρωί της Δευτέρας εσπευσμένα το αεροπλάνο για την Κρήτη! Γι’ αυτό ο Μάριος Γεωργίου θέλησε να αφιερώσει αυτό το μετάλλιο στον προπονητή του, το οποίο ίσως του δώσει ένα παγωμένο χαμόγελο, στις δύσκολες ώρες που περνά. «Αυτό το χρυσό το αφιερώνω στον προπονητή μου, που έχασε χθες τον πατέρα του και δεν ήταν μαζί μου. Τον ευχαριστώ για όσα μου προσφέρει και του εύχομαι κουράγιο».

Σε ό,τι αφορά την παρουσία στον τελικό του σύνθετου ατομικού ανέφερε: «Ήταν πολύ δύσκολος ο αγώνας, αφού ολοκληρώσαμε τον προκριματικό το βράδυ και έπρεπε να αγωνιστούμε και στα έξι όργανα το πρωί. Γι’ αυτό και ζορίστηκα στην πορεία και ιδιαίτερα στα τελευταία σημαντικά η κούραση αυξανόταν. Μετά το δεύτερο όργανο είδα ότι άρχισα να ξεφεύγω κάπως και έβαλα ως στόχο να μείνω στην πρώτη τριάδα. Στο τέλος, βλέποντας τη βαθμολογία, αντιλήφθηκα ότι μπορώ για το χρυσό και παρά τα λάθη μου, λόγω κούρασης, κατάφερα να κερδίσω. Είναι κάτι πολύ σημαντικό για εμένα, να κατακτώ το χρυσό μετάλλιο σε Μεσογειακούς Αγώνες, αλλά και μια συνέχεια των προηγούμενων επιτυχιών μου. Θέλω να συνεχίσω σε υψηλό επίπεδο και μεγάλος στόχος είναι φέτος το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα τον Οκτώβριο, ενώ έχω και το Ευρωπαϊκό τον Αύγουστο». Καταλήγοντας, μίλησε για τους τρεις τελικούς οργάνων της Τρίτης: «Πρώτα θέλω να ξεκουραστώ και να εμφανίσω όσο καλύτερα μπορώ τα προγράμματά μου και ό,τι γίνει. Θέλω να πάω καλά και αυτό συνεπάγεται με κατάκτηση μεταλλίων».

ΟΙ ΤΕΛΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΩΝ
Η Τρίτη (26/6/18) θα είναι αφιερωμένη στους τελικούς οργάνων και έτσι θα πέσει η αυλαία της ενόργανης γυμναστικής στους Μεσογειακούς Αγώνες. Ο Μάριος Γεωργίου θα εμφανιστεί σε τρεις τελικούς στα πλάγιο ίππο (14.600β., 3ος), δίζυγο (14.650, 3ος) και μονόζυγο (14.200, 3ος), ενώ είναι πρώτος επιλαχών στους κρίκους. Ο Ηλίας Γεωργίου θα βρεθεί στον τελικό του δίζυγου (14.250, 7ος) και του μονόζυγου (14.100, 5ος), ενώ στον τελικό του άλματος θα μας εκπροσωπήσει ο Νεόφυτος Κυριάκου (13.150, 7ος). Στις γυναίκες, θα λάβει μέρος στον τελικό του άλματος η Αναστασία Θεοχάρους.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
Όγδοη η Κάλια Αντωνίου
Την πρώτη πρόκριση από τα προκριματικά σε τελικό έζησε τη Δευτέρα (25/06) η κυπριακή κολύμβηση, στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα, οι οποίοι και ολοκληρώθηκαν. Την πρόκριση εξασφάλισε η Κάλια Αντωνίου στα 50μ. ελεύθερο, επιδιώκοντας να ακολουθήσει τα χνάρια του προπονητή της, Σταύρου Μιχαηλίδη, ενός από τους πιο αναγνωρισμένους διεθνώς κολυμβητές, ο οποίος έχει 1 αργυρό και 2 χάλκινα μετάλλια σε Μεσογειακούς. Η 18χρονη πρωταθλήτριά μας έτρεξε το πρωί της Δευτέρας τα 50μ. ελεύθερο σε χρόνο 25.85 και πέρασε ως 8η στον τελικό. Το απόγευμα δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλύτερο, αφού τερμάτισε και 8η σε 26.01.

Στις υπόλοιπες κυπριακές συμμετοχές, στα 50μ. ελεύθερο ανδρών, σε συμμετοχή 20 αθλητών, ο Όμηρος Ζάγκας ήταν 16ος με 23.62 και ο Βαγγέλης Ζορπής 19ος με 24.10. Στα 50μ. ελεύθερο γυναικών, πέραν της επιτυχίας της Κάλιας Αντωνίου, η Τόνια Μαρία Παπαπέτρου ήταν 18η από 23 συμμετοχές με 27.25. Στα 50μ. πρόσθιο ανδρών, ο Μάρκος Καλοψιδιώτης ήταν 12ος με 29.01 και ο Όμηρος Ζάγκας 20ός με 30.62, σε συμμετοχή 21 αθλητών. Στα 200μ. ύπτιο ανδρών ο Σεμπάστιαν Κονναρής ήταν 17ος από 18 αθλητές με 2:10.60. Τέλος, στα 400μ. ελεύθερο ανδρών ο Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής τερμάτισε 17ος από 18 αθλητές, με χρόνο 4:08.54. Η Εθνική μας ομάδα μικτής ακυρώθηκε στον τελικό της σκυταλοδρομίας 4Χ100μ.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ
Άγγιξε το μετάλλιο η Ειρήνη Μαυρικίου
Η Ειρήνη Μαυρικίου πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες στο Ατομικο Epée της Ξιφασκίας αγγίζοντας το μετάλλιο, στην «La Selva del Camp Pavilion». Το έχασε για μόλις έναν πόντο στον προημιτελικό, καταλαμβάνοντας τελικά την 6η θέση. Η επιτυχής παρουσία καταγράφεται ως η καλύτερη για την Κυπριακή Ξιφασκία, αφού είχε απέναντι της, κορυφαίες αθλήτριες από Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία, που θεωρούνται παγκόσμιες δυνάμεις.

Ύστερα από τους έξι πρωινούς τρίλεπτους αγώνες κατάταξης στον Όμιλο, η Μαυρικίου κλήθηκε να αντιμετωπίσει στους «16» την Φαμπιάνα Μπονίτο από την Πορτογαλία την οποία νίκησε με 15-10, και προκρίθηκε στον προημιτελικό, εκεί όπου η νίκη θα της εξασφάλιζε το χάλκινο μετάλλιο.

Αντιμετώπισε την Νικόλ Φοϊέτα από την Ιταλία, την οποία είχε νικήσει το πρωί. Στον αγώνα των τριών πενταλέπτων η Μαυρικίου ήταν μπροστά από το ξεκίνημα και προηγήθηκε με 10-6, όμως προς το τέλος του αγώνα έδωσε την ευκαιρία στην Ιταλίδα να φτάσει πρώτη στους 15 πόντους, χάνοντας τον αγώνα με 15-14 και το μετάλλιο για μόλις έναν πόντο (οι δύο χαμένες των ημιτελικών θα κέρδιζαν από ένα χάλκινο)

Η 34χρονη αθλήτρια που μόλις τα τελευταία τρία χρόνια ασχολήθηκε με το άθλημα της Ξιφασκίας και εδώ και δύο χρόνια είναι στην Εθνική ομάδα, ανέφερε τα εξής : «Είμαι ευχαριστημένη από την παρουσία μου στους αγώνες αφού αντιμετώπισα επί ίσοις όροις αθλήτριες παγκοσμίου επιπέδου. Δυστυχώς όταν προηγήθηκα με 10-6 στον προημιτελικό, η σκέψη ότι ήμουν κοντά στο μετάλλιο, με παρέσυρε και έχασα την αυτοσυγκέντρωση μου. Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός».

Η Μαυρικίου κατετάγη τελικά την 6η θέση, λόγω της θέσης που είχαν καταλάβει οι τέσσερις αθλήτριες, που έχασαν στο προημιτελικό στους προκριματικούς αγώνες στον Όμιλο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ (25/6)
Όμιλος
Ειρήνη Μαυρικίου-Νικόλ Φοϊέτα (Ita) 5-3
Ειρήνη Μαυρικίου-Κατερίνα Σιδηροπούλου (Gre) 2-5
Ειρήνη Μαυρικίου-Λορέν Ρεμπί (Fra) 2-5
Ειρήνη Μαυρικίου-Νικόλ Ταμούς (Lib) 5-2
Ειρήνη Μαυρικίου-Αλεχάντρα Κινσέρος (Esp) 4-5
Ειρήνη Μαυρικίου-Άνα Σελ (Srb) 3-5
Round «16»
Ειρήνη Μαυρικίου-Φαμπιάνα Μπονίτο 15-10
Προημιτελικός
Ειρήνη Μαυρικίου-Νικόλ Φοϊέτα (Ita) 14-15

ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Τα κορίτσια
Μπορεί να μην ήταν σε θέση να διεκδικήσουν διάκριση ή ακόμη να βγάλουν αλάνθαστο ένα πρόγραμμα, όμως τα κορίτσια της ενόργανης γυμναστικής πήραν πάρα πολύ σημαντικές εμπειρίες, στην πρώτη διεθνή τους παρουσία. Στον τελικό του σύνθετου ατομικού της Δευτέρας (25/6) στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα, η Γκλόρια Φιλιασσίδη και η Αναστασία Θεοχάρους, κατέλαβαν τις δύο τελευταίες θέσεις, 15η και 16η αντίστοιχα, με τα μετάλλια να πηγαίνουν κατά σειρά σε Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία.

Η Φιλασσίδη μάζεψε 41.750 βαθμούς, έχοντας 9.500 στη δοκό, 10.250 στο έδαφος, 9.600 στο ασύμμετρο δίζυγο και 12.400 στο άλμα. Από την άλλη, η Θεοχάρους συγκέντρωσε 40.150 βαθμούς, έχοντας 9.550 στη δοκό, 11.800 στο έδαφος, 6.400 στο ασύμμετρο δίζυγο και 12.400 στο άλμα.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
Ανήλθε δεύτερος ο Κοντίδης
Από μέρα σε μέρα σκαρφαλώνει θέσεις στη γενική κατάταξη των λέιζερ της ιστιοπλοΐας, των 18ων Μεσογειακών Αγώνων ο Παύλος Κοντίδης. Ο μοναδικός Κύπριος αργυρός Ολυμπιονίκης κατάφερε με τις επιδόσεις του τη Δευτέρα (25/6) να βρεθεί στη δεύτερη θέση και κυνηγά με αξιώσεις το χρυσό μετάλλιο, παρά το ότι βρίσκεται 11 βαθμούς ποινής πίσω από τον πρωτοπόρο Ισπανό Χοακίν Μπλάνκο Αλμπαλάτ. Στις ιστιοδρομίες της Δευτέρας ο Κοντίδης τερμάτισε στην 4η και την 7η θέση και έφτασε στους 22 βαθμούς ποινής, αφού μετά την 6η ιστιοδρομία οι αθλητές δικαιούνται να σκαρτάρουν τη χειρότερή τους. Ο πρωτοπόρος Μπλάνκο Αλμπαλάτ ήταν 7ος και 2ος και έχει συγκεντρώσει μόλις 11 βαθμούς ποινής, ενώ τρίτος είναι ο Γάλλος Μασίμ Μαζάρ με 23 βαθμούς ποινής.

Σημαντική θα είναι η Τρίτη, αφού θα καταδείξει κατά πόσο ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο Σπλιτ θα μπορέσει να μειώσει τη διαφορά του από τον πρωτοπόρο Ισπανό, μία ημέρα πριν από την ξεκούραση των αθλητών στα λέιζερ. Αλλά και για να δει αν μπορεί να ξεφύγει αυτών που τον ακολουθούν, αφού ο δεύτερος με τον πέμπτο απέχουν μόλις τέσσερις βαθμούς ποινής. Ο Κυριάκος Καρατσιής τερμάτισε 20ός και 18ος και είναι προτελευταίος με 93β.π. όσους και ο τελευταίος Αιγύπτιος Μπαντάουι.

Κολλημένος με την 7η θέση είναι ο Ανδρέας Καριόλου, αφού και στις τρεις ιστιοδρομίες των RS:X της Δευτέρας πέρασε 7ος την τελευταία σημαδούρα! Βέβαια, η 7η είναι και η θέση του στη γενική κατάταξη, με 34 βαθμούς ποινής. Στις γυναίκες η Νατάσα Λάππα έκανε μικρή βελτίωση, τερματίζοντας 8η, 9η και 10ή, αλλά παραμένει σταθερά στη 10ή θέση της γενικής με 47 βαθμούς ποινής. Την Τρίτη (26/6) οι αθλητές των RS:X θα ξεκουραστούν, πριν από τις τέσσερις τελικές κούρσες.

ΠΑΛΗ
Αποκλεισμός για Καουσλίδη
Στην ελευθέρα πάλη (-97κ.), ο Αλέξιος Καουσλίδης, παρά το ότι προηγήθηκε με 2-3, ηττήθηκε στον πρώτο γύρο από τον Αλγερινό Μοχάμεντ Φαρτζ με 9-3 και αποκλείστηκε, αφού ο Φαρτζ δέχθηκε ήττα στον επόμενο αγώνα του.

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ
Ήττα και αποκλεισμός
Στον Α΄ Όμιλο στην πετόσφαιρα γυναικών, η εθνική μας ομάδα έχασε από την Ιταλία με 3-0 σετ (25-15, 25-14, 25-20) σε 66 λεπτά) και αποκλείστηκε.
ΚΥΠΡΟΣ (Γιάννης Νικολάκης): Σπύρου, Χατζηκωνσταντά, Ριαλά, Χαραλάμπους, Στυλιανού, Σταυρινίδου - Λεωνίδου, Ιωάννου, Δημητρίου (λίμπερο: Δαυίδ).

ΤΕΝΙΣ
Μη ιδανικές κληρώσεις
Πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα (25/6/18) οι κληρώσεις των αγώνων της αντισφαίρισης, στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες, οι οποίοι θα φιλοξενηθούν από την Τρίτη (26/6) το πρωί στο Κέντρο Αντισφαίρισης της Ταραγόνα. Οι κληρώσεις δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι ιδανικές, ενώ και η χωμάτινη επιφάνεια δεν είναι η αγαπημένη των αθλητών μας. Ωστόσο, έφτασαν στην Ισπανία με στόχο να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν.

Στους άνδρες μετέχουν 30 αντισφαιριστές, με τον Μονεγάσκο Λουκά Καταρινά (Νο341 στον κόσμο) να είναι ο Νο1 του ταμπλό και Αλεξάντρ Μιλέρ (Νο344) ο Νο2. Ο Μέλιος Ευσταθίου έπεσε στον Νο4 του ταμπλό (437 στον κόσμο) Τούρκο Αλτούγκ Τσελικμπιλέκ και ο Λευτέρης Νέος στον Νο5 Σκοπιανό Τόμισλαβ Γιοτόβσκι (Νο545).

Στις γυναίκες, η Ελίζα Ομήρου, αν ξεπεράσει το εμπόδιο της Πορτογαλίδας Λούσια Κιτέριο θα βρεθεί απέναντι στη Νο1 του ταμπλό Γαλλίδα Φιονά Φερό (Νο206 στον κόσμο). Στο κάτω μέρος του ταμπλό κληρώθηκε η Μαρία Σιοπαχά και πρώτη αντίπαλο θα βρει τη Σλοβένα Μάνκα Πίσλακ (Νο792 στον κόσμο). Στα διπλά θα εξαρτηθεί από την ημέρα των αθλητών, με τους άνδρες να αγωνίζονται με Μαροκινούς και τις κοπέλες με Τυνήσιες. Οι υπολογιζόμενες ώρες για τους αθλητές μας στην πρεμιέρα της Τρίτης (26/6).

ΜΟΝΟ ΑΝΔΡΩΝ: 14:30 Λευτέρης Νέος - Τόμισλαβ Γιοτόβσκι (ΠΓΔΜ), 14:30 Μέλιος Ευσταθίου - Αλτούγκ Τσελικμπιλέκ (Τουρκία)
ΜΟΝΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 10:00 Ελίζα Ομήρου - Λουσία Κιτέριο (Πορτογαλία), 11:00 Μαρία Σιοπαχά - Μάνκα Πίσλακ (Σλοβενία)
ΔΙΠΛΟ ΑΝΔΡΩΝ: 19:00 Ευσταθίου / Νέος - Λαμίν Ουαχάντ / Αμίν Αουντά (Μαρόκο)
ΔΙΠΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 17:30 Ομήρου / Σιοπαχά - Χιράζ Μπεχρί / Μουνά Μπουζγκαρί (Τυνησία)

ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ
Αναμένοντας την κλήρωση
Αναμένοντας την κλήρωση, που θα γινόταν το βράδυ της Δευτέρας (25/6), ετοιμάζονται για τη δική τους προσπάθεια στη διάκριση οι αθλητές μας της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Από την κλήρωση θα προκύψουν οι όμιλοι στο μονό, ενώ και ο δεύτερος γύρος θα έχει ομίλους, μέχρι να βγει η οκτάδα διεκδίκησης των μεταλλίων σε νοκ - άουτ αγώνες. Οι Μάριος Γιάγκου, Χρίστος Χριστόνοφ και Γιάγκος Γιάγκου θέλουν να έχουν βατούς ομίλους και να προχωρήσουν όσο μπορούν, σε μια μάχη που αρχίζει την Τρίτη (26/6) το πρωί, στην αρκετά μακρινή από την Ταραγόνα πόλη Βαλς. Στο μονό ανδρών είχαν δηλώσει συμμετοχή 27 αθλητές.

ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Έγινε η ζύγιση
Έγινε τη Δευτέρα (25/6) η ζύγιση των αθλητών για τον τελικό καταρτισμό όλων των κατηγοριών στην πυγμαχία. Ο Ανδρέας Κόκκινος είναι επικεφαλής στην κλήρωση της κατηγορίας των μέχρι 75 κιλών και πέρασε χωρίς αγώνα στον δεύτερο γύρο. Την Τετάρτη (27/6, 19:30) θα αντιμετωπίσει τον Σέρβο Τρίφουν Ντάσιτς, ο οποίος επικράτησε τη Δευτέρα του Αιγύπτιου Αχμέντ Αμπντελμονεΐμ με 3-0, σε συναρπαστικό αγώνα, που κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Το σημαντικό για τον Κόκκινο είναι πως βρίσκεται σίγουρα στην οκτάδα και με μία νίκη εξασφαλίζει μετάλλιο.

ΓΚΟΛΦ
Πρώτη μέρα για Γιώργο Καλπάκα
Πρώτη αγωνιστική μέρα για το Γκολφ που διεξάγεται στο «Costa Daurada Golf Club» που βρήκε τον Γιώργο Καλπάκα στην 28η θέση επί συνόλου 36 αθλητών.
Η επίδοση του Καλπάκα στις 18 τρύπες, είναι 80, με +8. Στο αγώνισμα προηγείται ο Ισπανός Μάριο Γκαλιάνο Αγκιλάρ με 69 (-3) και σε αυτό συμμετέχουν αθλητές από 14 χώρες. Το αγώνισμα θα συνεχιστεί καθημερινά και για τις επόμενες τρεις μέρες.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας Γκολφ Νίκο Ρωσσίδη, ο οποίος συνοδεύει τον αθλητή το αποτέλεσμα μπορεί να βελτιωθεί τις επόμενες μέρες, αφού σε αρκετές περιπτώσεις στο Γκολφ σημειώνονται ανατροπές κατά τη διάρκεια του αγώνα με 72 τρύπες.

Ο Γιώργος Καλπάκας είναι 21 ετών και φέτος έγινε ο πρώτος Κύπριος που κατέκτησε το διεθνές πρωτάθλημα «Cyprus Amateur Men’s Open» τα τελευταία 20 χρόνια, που διοργανώνει η Κυπριακή Ομοσπονδία Γκολφ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΚΟΛΦ (25/6)
Σύνολο : 80, +8