18οι ΑΜΚΕ: Τρεις τελικοί στο τένις, αποκλεισμός στο μονό γυναικών

Εκτύπωση

Τρεις προκρίσεις σε τελικό και μία απογοήτευση περιλάμβανε η δράση της Παρασκευής (31/05) στο άθλημα του Τένις για την Κύπρο στους 18ους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, που διεξάγονται στο Μαυροβούνιο.

Τα τρία κυπριακά δίδυμα, σε διπλό γυναικών, διπλό ανδρών και μικτό διπλό, πήραν την πρόκριση για τους αντίστοιχους τελικούς του Σαββάτου (01/06). Την ίδια στιγμή, η Ραλούκα Σερμπάν υπέστη αναπάντεχη ήττα στον ημιτελικό του μονού γυναικών, με αποτέλεσμα να περιοριστεί στο χάλκινο μετάλλιο.

Πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας ήταν αυτό της Ραλούκα Σερμπάν στο μονό γυναικών. Ως Νο1 του ταμπλό και Νο229 στην κατάταξη της WTA, η Κύπρια τενίστρια ήταν το φαβορί απέναντι στην Βλάντιτσα Μπάμπιτς (Νο783 στον κόσμο), και για ενάμιση σετ έδειχνε πως θα έπαιρνε με άνεση την πρόκριση. Πήρε το πρώτο σετ με 6-4, ενώ στο δεύτερο προηγήθηκε 4-0 στα γκέιμ. Κάπου εκεί όμως έσβησαν οι μηχανές… Ένα μπρέικ από την αθλήτρια από το Μαυροβούνιο της έδωσε την ευκαιρία να επανέλθει και να πάρει τελικά το δεύτερο σετ στο τάι-μπρέικ (7-6). Με την ψυχολογία να έχει γυρίσει 180 μοίρες, η Μπάμπιτς πήρε και το τρίτο σετ με 6-0, αφήνοντας την Σερμπάν με το χάλκινο μετάλλιο στο μονό.

Η Ραλούκα Σερμπάν φρόντισε πάντως στη συνέχεια να πάρει το αίμα της πίσω. Στο διπλό γυναικών, με παρτενέρ την Ελένη Λουκά, επικράτησε σχετικά εύκολα του Λουξεμβούργο με 2-0 σετ (6-3, 7-5), κλείνοντας θέση για τον τελικό, απέναντι στη Μάλτα, ματς το οποίο θα ξεκινήσει γύρω στις 12:30 ώρα Κύπρου.

Στο μικτό διπλό, η Ραλούκα Σερμπάν με παρτενέρ τον Λευτέρη Νέο πήραν μια συγκλονιστική νίκη απέναντι στο Λουξεμβούργο με 2-1 σετ. Έχασαν το πρώτο με 6-3, πήραν το δεύτερο με 6-3 και στο τάι-μπρέικ επικράτησαν με 12-10. Στον τελικό η Κύπρος θα αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο, με το παιχνίδι να ξεκινά όχι πριν τις 15:00.

Τέλος, στο διπλό ανδρών, το δίδυμο Λευτέρης Νέος και Μέλιος Ευσταθίου πήρε μια σχετικά εύκολη νίκη με 2-0 σετ (6-1, 6-3) κόντρα στο Μαυροβούνιο, εξασφαλίζοντας έτσι το εισιτήριο για τον τελικό, όπου αντίπαλος θα είναι το Μονακό. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει όχι πριν τις 12:30.