Previous Next

18οι ΑΜΚΕ: Χρυσό και αργυρό στα ατομικά της Επιτ. Αντισφαίρισης!

Εκτύπωση

Του Απεσταλμένου της ΕΑΚ Ευτύχιου Γιαξή

Ένα χρυσό κι ένα αργυρό μετάλλιο πρόσθεσαν το Σάββατο οι αθλητές μας της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης στον απολογισμό τους στους 18ους ΑΜΚΕ!

Την τελευταία μέρα των Αγώνων, κατά την οποία διεξήχθησαν οι ημιτελικοί και οι τελικοί των ατομικών αγωνισμάτων, ο Μάριος Γιάγκου κατάφερε να νικήσει και τους δύο αγώνες και να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο, ενώ η Λουίζα Κουρέα πήρε αργυρό!

Ο Γιάγκου, που έφτασε τα δύο χρυσά (πήρε και στο ομαδικό) ενώ έχει και αργυρό (στο διπλό), νίκησε στον ημιτελικό τον Αντονί Περετί από το Μονακό με 3-1 (11-7, 8-11, 13-11, 11-8), παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό που θα ακολουθούσε. Εκεί, ο αθλητής μας κέρδισε τον -επίσης Μονεγάσκο- Αντονί Ζεμανιανί, με 3-0 (11-4, 11-8, 11-4) και πήρε το χρυσό!

Η Κουρέα, που στο διπλό είχε πάρει το χάλκινο, έφτασε στον τελικό νικώντας με 3-1 την Τσιμέι Γιαν από το Σαν Μαρίνο (11-4, 11-8, 5-11, 11-7), όμως εκεί δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στη Γιανγκ από το Μονακό, χάνοντας με 3-0 (11-7, 11-2, 11-3) και ολοκληρώνοντας με το αργυρό μετάλλιο.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές μας και γενικότερα στην ομάδα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, που σε σύνολο έξι αγωνισμάτων κέρδισε πέντε μετάλλια, δύο εκ των οποίων χρυσά.

ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΑ
Αργυρά και τα κορίτσια
Επιτυχώς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στους 18ους ΑΜΚΕ η Εθνική Γυναικών Πετόσφαιρας της Κύπρου, που το πρωί του Σαββάτου επικράτησε με 3-0 του Λουξεμβούργου στον πέμπτο και τελευταίο της αγώνα.

Τα κορίτσια μας, που είχαν εξασφαλίσει μετάλλιο από την Παρασκευή, κατέλαβαν τελικά τη δεύτερη θέση και το αργυρό, καθώς το μεσημέρι της τελευταίας μέρας των Αγώνων το Μαυροβούνιο νίκησε (3-0) την Ισλανδία και πήρε το χρυσό.

Η ήττα που δέχθηκε (στις λεπτομέρειες) η ομάδα μας τη 2η αγωνιστική από την οικοδέσποινα χώρα (3-2) αποδείχθηκε καθοριστική, αφού ναι μεν τα κορίτσια μας κυριάρχησαν και νίκησαν «καθαρά» (με 3-0) σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια, το ίδιο έκανε και το Μαυροβούνιο που έφτασε στο 5/5 και τερμάτισε πρώτο.

Υπενθυμίζουμε πως το αργυρό μετάλλιο εξασφάλισε από την Παρασκευή και η ανδρική μας ομάδα στην Πετόσφαιρα, που το απόγευμα (17:00 ώρα Κύπρου) του Σαββάτου δίνει τον τελευταίο της αγώνα, απέναντι στην Ισλανδία.

Τα σετ: 25-23, 25-13, 25-21
Κύπρος (Γ. Νικολάκης): Γ. Σταυρινίδη (19), Κ. Ζακχαίου (11), Β. Χατζηκωνσταντά (6), Α. Ιορδάνου (5), Ι. Λεωνίδου (5), Αι. Δημητρίου (4), Α. Χαραλάμπους (4), Β. Ριαλά, Χ. Δαυίδ, Ει. Ιωάννου, Ε. Λεωνίδου, Σ. Ιωάννου, Ρ. Στυλιανού, Ε. Μοσφιλιώτη.

ΜΠΑΣΚΕΤ
Ολοκλήρωσαν τους ΑΜΚΕ με 0/9 οι εθνικές
Χωρίς νίκη ολοκλήρωσαν την απογοητευτική τους παρουσία στους 18ους ΑΜΚΕ του Μαυροβουνίου οι εθνικές μας ομάδες στην Καλαθόσφαιρα. Αμφότερες οι ομάδες μας δέχθηκαν το Σάββατο, τελευταία μέρα των Αγώνων, ήττα από την Ισλανδία, με αποτέλεσμα οι Άνδρες να τελειώσουν τον όμιλο με 0/4 και οι Γυναίκες με 0/5.

Αρχικά, η Εθνική Γυναικών έχασε με 80-62 από τις Ισλανδές. Σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια της, μέχρι ενός σημείου κόντραρε την αντίπαλη ομάδα, καθώς ήταν στο +11 λίγο πριν από το τέλος του α’ δεκαλέπτου και με έναν πόντο μπροστά στο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Ισλανδές ανέβασαν στροφές και παρότι η εθνική μας κατάφερε να μειώσει σε 67-62, οι αντίπαλες με σερί 13-0 πήραν τελικά μια σχετικά ευρεία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 21-13, 38-37, 48-54, 62-80
Κύπρος (Κάλια Παπαδοπούλου): Σ. Θεολόγου 13, Ρ. Χριστοδούλου 11, Μ. Πάγκαλου 10, Ε. Πηλακούτα 10, Α. Κασάπη 8, Β. Ακαθιώτου 6, Σ. Παπαδοπούλου-Μπιγκς 4, Α. Παπαδούρη, Α. Πιτσιλλίδου, Σ. Νίκολας, Π. Όρλοβιτς, Χ. Ρουσσάκη

Αργότερα, η Εθνική Ανδρών έχασε επίσης από την Ισλανδία, με 86-53, ολοκληρώνοντας επίσης τους ΑΜΚΕ χωρίς νίκη (σε τέσσερις αγώνες). Ο αγώνας του Σαββάτου πήγε στραβά από το ξεκίνημα (-18 στο α’ δεκάλεπτο) και η ομάδα μας δεν μπόρεσε στο υπόλοιπο του αγώνα να μπει στη διεκδίκηση της νίκης.

Αναμφίβολα η παρουσία των ομάδων μας στους ΑΜΚΕ του Μαυροβουνίου και οι εννέα ήττες σε ισάριθμους αγώνες, την ώρα που λ.χ. η Μάλτα είχε τρεις νίκες, πρέπει να προβληματίσουν τους ιθύνοντες της ΚΟΚ και η ομοσπονδία καλείται να βρει τρόπους να βοηθήσει τις εθνικές μας ομάδες να βελτιωθούν και γενικότερα την κυπριακή Καλαθόσφαιρα να αναπτυχθεί.

Τα δεκάλεπτα: 8-26, 22-45, 40-60, 53-86
Κύπρος (Λίνος Γαβριήλ): Χ. Λοϊζίδης, Ρ. Ελευθερίου, Σ. Μιχαήλ, Σ. Ηλιάδης, Α. Σιζόπουλος, Ι. Γιανναράς, Μ. Κουμής, Γ. Θεοχαρίδης, Π. Μάρκου, Ι. Παντελή, Τ. Μπιγκς, Ν. Στυλιανού
* Δεν έχουν δοθεί ακόμη οι πόντοι των καλαθοσφαιριστών από τους διοργανωτές.