Συγχαρητήρια ΚΟΕ για την 6η Ολυμπιακή πρόκριση στο «Τόκιο 2020»

Εκτύπωση

Την έκτη της πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020» εξασφάλισε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Σεπτεμβρίου 2019 η Κύπρος! Στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκοποβολής -που διεξάγεται στο Λονάτο της Ιταλίας- και στο αγώνισμα του Σκητ, ο αθλητής Δημήτρης Κωνσταντίνου πήρε την 6η θέση στον τελικό και εξασφάλισε έτσι την Ολυμπιακή πρόκριση για την Κύπρο!

Πρόκειται για την 3η Ολυμπιακή κάρτα πρόκρισης που εξασφαλίζει η Κύπρος στο άθλημα της Σκοποβολής, αφού προηγήθηκαν αυτές που εξασφάλισαν Άντρη Ελευθερίου στο Σκητ γυναικών και Ανδρέας Μακρής στο Τραπ ανδρών. Πέραν από τους τρεις σκοπευτές, θυμίζουμε πως την πρόκριση της στο Τόκιο πήρε στα 400μ στο Στίβο η Ελένη Αρτυματά, ενώ κάρτα πρόκρισης εξασφάλισαν για την Κύπρο οι ιστιοπλόοι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή στα Laser.

Έτσι, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή -η οποία είναι υπεύθυνη για την οργάνωση της κυπριακής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες- μετράει ήδη, δέκα μήνες πριν την τελετή έναρξης, έξι προκρίσεις για το Τόκιο σε τρία αθλήματα!

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) συγχαίρει θερμά τον αθλητή Δημήτρη Κωνσταντίνου για την επιτυχία του στο Λονάτο και την εξασφάλιση της κάρτας πρόκρισης για την Κύπρο, καθώς και την Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου (ΣΚΟΚ) για τη νέα επιτυχία του αθλήματος.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
14 Σεπτεμβρίου 2019