Αλυτάρχης ιστιοπλοΐας στο «Μπουένος Άιρες 2018» η Έλενα Παπάζογλου

Εκτύπωση

Μία ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση απέστειλε η Διεθνής Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (World Sailing) στην τεχνική σύμβουλο της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΚΙΟ) Έλενα Παπάζογλου, ενόψει των 3ων Ολυμπιακών Αγώνων Νέων, που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο του 2018 στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Η Παγκόσμια ομοσπονδία, πρότεινε στην Κύπρια το διορισμό της στη θέση του Course Representative στους επερχόμενους Αγώνες, που θα διεξαχθούν στη χώρα της Λατινικής Αμερικής μεταξύ 6-18 Οκτωβρίου 2018. Η κυρία Παπάζογλου από την πλευρά της αποδέχτηκε την πρόταση.

Ο course representative ή αλυτάρχης ενός αγώνα, είναι το άτομο που επιβλέπει εκ μέρους της Παγκόσμιας ομοσπονδίας τον στίβο στη θάλασσα και εποπτεύει την ομαλή του διεξαγωγή με βάση τους κανονισμούς του αθλήματος. Η κα Παπάζογλου κατέχει τον τίτλο του διεθνή αλυτάρχη από το 2003.

Το άθλημα της ιστιοπλοΐας στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων θα διεξαχθεί μεταξύ 7-13 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή 50 αγοριών και 50 κοριτσιών από 44 χώρες, σε τρία αγωνίσματα (Techno 293+, IKA Twin Tip Racing, Nacra 15).

Η κα Έλενα Παπάζογλου σχολίασε για την τιμητική επιλογή της World Sailing προς το πρόσωπό της: «Ο ορισμός αυτός πρώτη φορά δίνεται σε Κύπριο Διεθνή Αλυτάρχη Αγώνων, κάτι που με τιμά ιδιαίτερα! Και το γεγονός ότι είμαι γυναίκα, μετρά ακόμη περισσότερο, αφού είναι σημαντικό η ίση εκπροσώπηση να περιλαμβάνει όλες τις βαθμίδες του αθλητισμού και όχι μόνο τους αθλητές».

Η τεχνική σύμβουλος της ΚΙΟ έχει υπηρετήσει ως Course Representative σε άλλες τρεις πρόσφατες σημαντικές διοργανώσεις. Το 2015 στο test event των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο και συγκεκριμένα στο RS:X, το 2017 στην κλάση 29er του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων στην Κίνα και το 2018 στην ίδια κλάση και το αντίστοιχο πρωτάθλημα, που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
23 Ιουλίου 2018