Επίσκεψη της Donna de Varona των Ειδικών Ολυμπιακών στο Ολυμπιακό Μέγαρο

Εκτύπωση

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ολυμπιακό μέγαρο, πραγματοποίησε η Ολυμπιονίκης Donna de Varona, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics (SOI) και είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Ντίνο Μιχαηλίδη. Η κα Βαρόνα συνοδευόταν από τον Τζον Πίντο και τη Γενική Γραμματέα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ειδικών Ολυμπιακών Ελένη Ρωσσίδου η οποία είναι επίσης Μέλος της SOI, ενώ στη συνάντηση παρέστη και ο λειτουργός της ΚΟΕ Γιώργος Παναγίδης.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τριήμερης παρουσίας της στην Κύπρο, και σε αυτήν συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος που αφορούν το χώρο των Ειδικών Ολυμπιακών. Η κα Βαρόνα, η οποία είναι παράλληλα συνεργάτης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για θέματα Special Olympics, θα παραστεί το προσεχές διάστημα στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα πραγματοποιηθούν στο Μπουένος Άιρες στο πλαίσιο των οποίων θα διεξαχθεί και το Olympics in Action Forum (5-7 Οκτωβρίου ) στο οποίο θα είναι εκ των εισηγητών. Κατά τη συνάντηση έγινε επίσης αναφορά και στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics του 2023 που θα πραγματοποιηθούν στο Βερολίνο, όπου η κα Βαρόνε είναι Μέλος της Επιτροπής Διοργάνωσης.

H αμερικανίδα αθλητική παράγοντας, κατέκτησε ως κολυμβήτρια το χρυσό μετάλλιο στα 400 μέτρα Μικτής Ατομικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο το 1964, ενώ ήταν μέλος της ομάδας σκυταλοδρομίας 4Χ100 Ελεύθερο, κερδίζοντας παράλληλα και ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο, στον αγώνα όπου η αμερικανική ομάδα σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ. Συνολικά στην καριέρα της μέτρησε 18 παγκόσμια ρεκόρ και παγκόσμιες καλύτερες επιδόσεις της χρονιάς. Μετά το πέρας της αγωνιστικής αθλητικής της σταδιοδρομίας, ασχολήθηκε επαγγελματικά με το αθλητικό ρεπορτάζ, με εξίσου σημαντική επιτυχία, αφού υπήρξε για σημαντικό χρονικό διάστημα εκ των κορυφαίων σπορτκάστερς στο ABC Wide World of Sports.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
17 Σεπτεμβρίου 2018