Ίδρυση Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών

Εκτύπωση
Πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας από 8-10 Ιουνίου, το 3ο Συνέδριο των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών Ευρώπης.
 
Σε αυτό παραβρέθηκαν αντιπρόσωποι 21 Ολυμπιακών Ακαδημιών της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Μιχάλης Φυσεντζίδης, και εκπρόσωποι της ΔΟΕ, και του Olympic Solidarity. Την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου εκπροσώπησε ο Πρόεδρος Ντίνος Μιχαηλίδης.
 
To Συνέδριο αποφάσισε την δημιουργία, και ενέκρινε την ιδρυτική διακήρυξη της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που θα έχει ως σκοπό την διάδοση των Αξιών του Ολυμπισμού στη σύγχρονη εποχή, τον συνντονισμό των δράσεων των Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών, την ανταλλαγή πηροφοριών, την δημιουργία κοινών προγραμμάτων και την αλληλοβοήθεια μεταξύ των μελών που θα τη συγκροτούν.
 
Προς το σκοπό αυτό δημιουργήθηκε τετραμελής συντονιστική επιτροπή για την προετοιμασία του καταστατικού της Συνομοσπονδίας, στην οποία θα συμμετέχει ex officio o Πρόεδρος της ΕΟΑΚ Ντίνος Μιχαηλίδης.
 
Η επιτροπή που δημιουργήθηκε θα επεξεργαστεί το καταστατικό της Συνομοσπονδίας σε συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις αρχές του 2018 έτσι ώστε να εγκριθεί από το 4ο Συνέδριο Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών Ευρώπης που θα διοργανωθεί στα μέσα του ερχόμενου έτους.
 
Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου
12 Ιουνίου 2017