Ολοκληρώθηκε η α΄ φάση του Επιμορφωτικού Προγράμματος «Ανάδειξη γυναικών ως διοικητικά στελέχη στον αθλητισμό»

Εκτύπωση

Με μεγάλη συμμετοχή και με υψηλού επιπέδου εισηγήσεις, πραγματοποιήθηκε μεταξύ 29 Μαΐου και 15 Ιουνίου η α΄ φάση του Επιμορφωτικού Προγράμματος «Ανάδειξη γυναικών ως διοικητικά στελέχη στον αθλητισμό» της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο υλοποίησε η Ernst & Young, στην οποία έχει ανατεθεί το πρόγραμμα.

Στην α΄ φάση, η οποία ξεκίνησε στις 29 Μαΐου 2018, συμμετείχαν πάνω από πενήντα γυναίκες από το αθλητικό και κοινωνικό φάσμα της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για τη διεθνή και κυπριακή πραγματικότητα, αλλά και ιστορικά δεδομένα που σχετίζονται με το θέμα «Γυναίκα και Αθλητισμός».

Τρεις ομιλήτριες με σημαντική προϊστορία στο χώρο του Αθλητισμού και της Διοίκησης προχώρησαν σε παρουσιάσεις κατά τη διάρκεια της α΄ φάσης.

Στην πρώτη ενότητα μίλησε η κα Claudia Bokel, πρώην πρόεδρος της επιτροπής αθλητών της ΔΟΕ και αργυρή Ολυμπιονίκης στη ξιφασκία στην «Αθήνα 2004», η οποία έκανε αναφορές σε ιστορικά δεδομένα σχετικά με τη συμμετοχή γυναικών στον αθλητισμό.

Στη δεύτερη ενότητα της α΄ φάσης μίλησαν η κα Birgitta Kervinen, επίτιμη πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Μη Κυβερνητικής Αθλητικής Οργάνωσης (ENGSO) η οποία ανέπτυξε το θέμα «Διεθνής πραγματικότητα σχετικά με τη συμμετοχή γυναικών στον αθλητισμό» και η Δρ Βικτώρια Κιμωνίδη, Διευθύντρια Στρατηγικής Τεχνολογίας της Microsoft (κεντρική και ανατολική Ευρώπη), η οποία μίλησε για το «Πώς η χρήση της τεχνολογίας επηρεάζει την απόδοση των αθλητών».

Την παρουσίαση του προγράμματος έκανε εκ μέρους της E & Y ο κ. Σάκης Μωυσέως, ενώ κατά την έναρξη του προγράμματος, χαιρετισμό απεύθυναν ο πρόεδρος της ΚΟΕ κ. Ντίνος Μιχαηλίδης, το μέλος του Ε.Σ. της ΚΟΕ και πρόεδρος της Επιτροπής «Γυναίκα και Αθλητισμός» κα. Κάλλη Χατζηιωσήφ και η πρώην Επίτροπος της Ε.Ε. κα Ανδρούλα Βασιλείου, η απονομή της οποίας με το βραβείο της ΔΟΕ «Αθλητισμός και Γυναίκα» για το 2017 και το αντίστοιχο χρηματικό ποσό με το οποίο συνοδευόταν το βραβείο, αποτέλεσαν την αφετηρία για το πρόγραμμα.

Οι διαλέξεις της α΄ και β΄ φάσης θα λάβουν χώρα κυρίως στα γραφεία της Ernst & Young στο κτήριο Jean Nouvel (Στασίνου 6, Λευκωσία). Η β΄ φάση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει την 1η Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2018.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
26 Ιουνίου 2018