Previous Next

Ολυμπιακή Εκεχειρία και Ειρήνη το βασικό θέμα της 31ης Συνόδου της ΕΟΑΚ

Εκτύπωση

Τρεις ομιλητές με μεγάλες γνώσεις και εμπειρίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 31ης Συνόδου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ), που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2019 (08:30-13:00) στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία. Οι ομιλητές θα αναπτύξουν τις ομιλίες τους μέσα στο πλαίσιο του θέματος της φετινής συνόδου, που είναι «Ολυμπισμός-Εκπαίδευση-Εκεχειρία-Ειρήνη», το οποίο αποτελεί συνέχεια του συνεδρίου αντίστοιχης θεματολογίας που αναπτύχθηκε φέτος από τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.

Η ΕΟΑΚ και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΚΟΕ) καλούν το κοινό όπως συμπληρώσουν τη φόρμα συμμετοχής και δηλώσουν την παρουσία τους, στηρίζοντας έτσι το έργο της Ακαδημίας, λαμβάνοντας ταυτόχρονα σημαντικές εμπειρίες από τους τρεις ομιλητές αλλά και από τη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που ακολουθεί.

Όσοι επιθυμούν να παρευρεθούν στη 31η Σύνοδο, μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα και να τη στείλουν είτε ηλεκτρονικά, είτε να την παραδώσουν δια χειρός στην υποδοχή της ΚΟΕ (ώρες γραφείου). Η φόρμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.olympic.org.cy, στην ενότητα ΝΕΑ > Σεμινάρια/Συνέδρια. Η ηλεκτρονική παράδοση της φόρμας γίνεται στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή μέσω fax στο 22 449890. Έντυπες φόρμες συμμετοχής υπάρχουν και στα γραφεία της ΚΟΕ στο Ολυμπιακό Μέγαρο.

Ο Δρ Κωνσταντίνος Φίλης
Ένας από τους βασικούς ομιλητές είναι ο Δρ Κωνσταντίνος Φίλης, ο οποίος είναι Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου Αθηνών και με μεγάλη εμπειρία στα διεθνή θέματα, και πιο ειδικά του αθλητισμού.

Είναι Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το οποίο ιδρύθηκε το 2000 μετά από κοινή πρωτοβουλία της Ελλάδας και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, με στόχο την προώθηση των αρχών της ειρήνης και τη θεσμική αναβίωση της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Ως ακαδημαϊκός και συγγραφές με σημαντικές γνώσεις σε διεθνή θέματα και με αθλητικές γνώσεις, ο Δρ Φίλης θεωρείται ως το αρμόδιο πρόσωπο να επεκταθεί στο βασικό θέμα της Συνόδου.

Τον Δρ Φίλη στη Σύνοδο θα πλαισιώνουν άλλοι δύο εξαιρετικοί ακαδημαϊκοί και υπηρέτες του αθλητισμού. Πρόκειται για τον Δρ Γιώργο Δημοσθένους, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Frederick και πρώην Υπουργό Παιδείας και τον Δρ Κώστα Γεωργιάδη, Επίτιμο Κοσμήτορα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Μετά τις τρεις ομιλίες, θα ακολουθήσει συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, στην οποία θα συμμετάσχουν οι πιο πάνω, καθώς και ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Δρ Νίκος Καρτακούλλης.

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου εγκαθιδρύθηκε στις 30 Μαρτίου 1987 και υπάγεται στην ΚΟΕ. Σκοπός της ΕΟΑΚ είναι να προωθεί την Ολυμπιακή εκπαίδευση των ασχολούμενων με τα θέματα του Αθλητισμού, η διάδοση των Ολυμπιακών αξιών, η εφαρμογή των κοινωνικών και παιδαγωγικών αρχών του Ολυμπισμού, όπως έχουν θεμελιωθεί από το έργο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας καθώς και η συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και όλες τις Αθλητικές Αρχές για την επικράτηση των ηθικών αξιών της Ολυμπιακής Ιδέας.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
20 Νοεμβρίου 2019