Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ (30/10/2017)

Εκτύπωση

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής συνήλθε την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου σε τακτική συνεδρία.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο έλαβε γνώση του προϋπολογισμού της ΚΟΕ για το 2018 και συζήτησε θέματα που αφορούν τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός και λήφθηκαν αποφάσεις.

Στη συνεδρία μελετήθηκε η αριθμητική συμμετοχή της αποστολής που θα συμμετάσχει στους Μεσογειακούς Αγώνες της Ταραγόνα τον Ιούνιο 2018. Κατατέθηκαν δύο σενάρια αποστολής της ομάδας, που αφορούν 110 και 150 άτομα και η τελική απόφαση θα ληφθεί συναρτήσει των οικονομικών δεδομένων του οργανισμού.

Αποφάσισε να διεκπεραιώσει τη διαφορά που πρoέκυψε μεταξύ ΚΟΕ και Αρχιτεκτόνων που ανέλαβαν την κατασκευή του Ολυμπιακού Μεγάρου, κατά την διαδικασία παράδοσης το 2008. Η ΚΟΕ θα διεκδικήσει την καταβολή του ποσού από το κράτος, όπως είχε αποφασιστεί τότε από διάφορους κρατικούς θεσμούς, απόφαση η οποία δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα.

Για τα προγράμματα Olympic Solidarity “Team Support Grant 2017-2020” (ομαδικά αθλήματα), και Olympic Solidarity “Youth Olympic Games – Athlete Support” (ατομικά αθλήματα), μελέτησε τις εισηγήσεις των Ομοσπονδιών και αποφάσισε τη δημιουργία ad-hoc επιτροπής που θα εξετάσει τις προτάσεις και θα εισηγηθεί στο συμβούλιο για τη λήψη των τελικών αποφάσεων.

Το Σώμα ενημερώθηκε για τις προετοιμασίες της διοργάνωσης από την Επιτροπή Προγραμματισμού και Ανάπτυξης της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, του Σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί από 28-30 Νοεμβρίου στην Κύπρο, με τη συμμετοχή 20 περίπου εκπροσώπων από χώρες της ΔΕΜΑ.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο, μελέτησε την πρόταση του οίκου PWC για σχεδιασμό και εφαρμογή συστήματος αξιολόγησης προσωπικού. Αποφάσισε επίσης να προκηρύξει τη θέση «εσωτερικού ελεγκτή» της ΚΟΕ, και να εισηγηθεί στην Γενική Συνέλευση που θα γίνει στις 11 Δεκεμβρίου να προκηρύξει τη θέση «εξωτερικού ελεγκτή». Για τη βελτιώση της χρηστής διοίκησης και διαφάνειας αποφάσισε επίσης, όπως υπάρξει εναλλαξιμότητα των μελών στις διάφορες Επιτροπές της ΚΟΕ.

Τέλος, αποφάσισε ύστερα από εξέταση των προσφορών που κατατέθηκαν, την ανάθεση στην εταιρεία Ernst & Young του προγράμματος Καταρτισμού και Υλοποίησης Στρατηγικού Σχεδιασμού της ΚΟΕ. Ύστερα από αξιολόγηση των προσφορών που έγιναν, κατακύρωσε επίσης αυτήν που αφορούσε για τα αεροπορικά εισιτήρια των 21ων Κοινοπολιτειακών Αγώνων, της αγοράς αθλητικού υλικού για το 2018, όπως επίσης και για τις έκδοσεις «Ημερολόγιο ΚΟΕ 2018» και «Ιστορικό Λεύκωμα ΚΟΕ».