Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ (04/12/2017)

Εκτύπωση

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής συνήλθε την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου σε τακτική συνεδρία.

Κατά την συνεδρία το Εκτελεστικό Συμβούλιο ασχολήθηκε εκτεταμένα με οικονομικά θέματα που αφορούν την ΚΟΕ και εξετάστηκαν διάφορα ενδεχόμενα που αφορούν μεταξύ άλλων και τις πιθανές διαφοροποιήσεις των αθλητικών αποστολών στις διεθνείς διοργανώσεις. Αποφάσισε επίσης να προβεί στην αποπληρωμή των χρέους που αφορά στην κατασκευή του Ολυμπιακού Μεγάρου αναμένοντας την υλοποίηση των κυβερνητικών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου που υπάρχουν, σε σχέση με το θέμα.

Έγινε ανασκόπηση του πρόσφατου συνεδρίου που διοργάνωσε η ΚΟΕ σε συνεργασία με τη ΔΕΜΑ με θέμα «Το μέλλον των Μεσογειακών Αγώνων» και εκφράστηκε η ικανοποίηση για την επιτυχία που σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ ενημέρωσε το Εκτελεστικό Συμβούλιο ότι μετά και την ομαλοποίηση των θεμάτων που αφορούσαν στα Διοικητικά της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και την τελευταία συνάντηση που είχε με τον ομόλογο του της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο, επιβεβαιώθηκε η συμφωνία για υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ των δύο οργανισμών.

Καθορίστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων της ΚΟΕ του επόμενου διαστήματος. Τον Δεκέμβριο ακολουθούν η 29η Σύνοδος της ΕΟΑΚ στις 9 Δεκεμβρίου και η Γενική Συνέλευση της ΚΟΕ στις 11 Δεκεμβρίου. Στις 8 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή Κοπής της Βασιλόπιτας και στις 31 Ιανουαρίου η μεγάλη ετήσια Βράβευση των καλυτέρων Εφήβων-Νεανίδων. 

To Εκτελεστικό Συμβούλιο πήρε επίσης μεταξύ άλλων και τις εξής αποφάσεις:
Κατά την περίοδο των Χριστουγέννων η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή αντί δώρων θα κάνει συμβολική εισφορά στον Παγκύπριο Σύνδεσμο για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο μια Ευχή».
Την συμμετοχή του αθλήματος της Πετόσφαιρας στο πρόγραμμα του Olympic Solidarity «Team Support Grant 2017”.
Την προκήρυξη προσφορών για την πρόσληψη εσωτερικού ελεγκτή.