Πάτρα 2019: Ήττα μετά από συγκλονιστικό ματς και αποκλεισμός για την εθνική γυναικών beach handball

Εκτύπωση

Άτυχη η εθνική γυναικών στο beach handball, το απόγευμα της Δευτέρας (26/08), έφτασε κοντά στη μεγάλη νίκη με την Ιταλία, όμως εν τέλει δέχτηκε την ήττα με 2-1 σε ένα συγκλονιστικό shootout, ολοκληρώνοντας έτσι την παρουσία της στους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πάτρα.

Με απολογισμό τεσσάρων ηττών σε ισάριθμα παιχνίδια, η εθνική μπορεί να τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου της διοργάνωσης, όμως φεύγει με πικρή γεύση, αφού στα τρία παιχνίδια με τις ισχυρότερες ομάδες έφτασε στο shootout (χάνοντας 2-1), ενώ στο καθοριστικό ματς για πρόκριση στην τετράδα, με την Τυνησία το πρωί της Δευτέρας, η Εθνική έμεινε πίσω σε απόδοση, με αποτέλεσμα να χάσει 2-0.

Ο αγώνας
Στο τελευταίο ματς της φάσης των ομίλων, η Εθνική ομάδα χρειαζόταν νίκη και ακολούθως θα έλπιζε σε νίκη της Ελλάδας επί της Ιταλίας την επόμενη μέρα, για να διεκδικήσει μέσα από τριπλή ισοβαθμία την πρόκριση στην τετράδα. Εξαιρετική η Κύπρος στην πρώτη περίοδο, επικράτησε με 19-16, ενώ η Ιταλία στη δεύτερη περίοδο ήταν καταιγιστική, επικρατώντας με 20-8. Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στο shootout (διαδικασία που θυμίζει πέναλτι), το οποίο μετατράπηκε σε μαραθώνιο, με την Ιταλία να κερδίζει 22-20 (το κάθε γκολ μετρούσε για δύο). Στο τέλος, οι παίκτριες μας ήταν πολύ απογοητευμένες, όμως και περήφανες για την προσπάθεια.

Μετά το τέλος του αγώνα, η αθλήτρια Λητώ Έλληνα μίλησε στο Γραφείο Τύπου της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής: «Είμαστε πολύ απογοητευμένες, αφού φάνηκε τελικά πως μπορούσαμε να περνούσαμε στα ημιτελικά. Κάναμε καλά παιχνίδια, όμως στο πιο σημαντικό, με την Τυνησία, δεν αποδώσαμε όπως έπρεπε και μείναμε έξω. Είμαστε περήφανες και η προσπάθεια συνεχίζεται για να βελτιωθούμε στο άθλημα μας».

Κύπρος-Ιταλία 1-2 (19-16, 8-20, 20-22)
Κύπρος (Κ. Κωνσταντίνου): Α. Ντιμιτρίεβιτς, Μ. Ηλία, Λ. Έλληνα, Β. Ιωάννου, Γ. Κκαΐλα, Α. Κωνσταντινίδου, Μ. Μαρσελλή, Μ. Παπά, Α. Τάκη, Ε. Ζήνωνος.

Στο άθλημα του μπιτς χάντμπολ, στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες, συνεχίζει μόνο η εθνική ανδρών, η οποία το πρωί της Τρίτης (27/08) θα αγωνιστεί με την Αίγυπτο και αναλόγως του αποτελέσματος, θα ξεκαθαρίσει ο απογευματινός αντίπαλος στους «8».

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
26 Αυγούστου 2019