Previous Next

Στην Επιτροπή Αθλητών της ΔΕΜΑ εξελέγη ο Κυριάκος Σοφοκλέους του χάντμπολ

Εκτύπωση

Στην επιτροπή αθλητών της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (ΔΕΜΑ) έχει εκλεγεί ο Κυριάκος Σοφοκλέους από την Κύπρο, μέσα από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 28-29 Αυγούστου στην Πάτρα, στο περιθώριο των 2ων Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική τιμή για τον αθλητή, την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και τον κυπριακό αθλητισμό γενικότερα.

Ο αθλητής του χάντμπολ, ο οποίος το 2015 πήρε το αργυρό μετάλλιο στο beach handball στην Πεσκάρα (λόγω τραυματισμού δεν έλαβε μέρος στην Πάτρα), έλαβε 73 ψήφους και μαζί με την Karla Sitic από την Κροατία (68 ψήφοι) παίρνουν τις δύο θέσεις της επιτροπής που προορίζονται για τους αθλητές των Παράκτιων Αγώνων. Στις εκλογές στην Πάτρα συμμετείχαν πάνω από 150 αθλητές.

Ο Κυριάκος Σοφοκλέους και η Μανωλίνα Κωνσταντίνου του beach volley ήταν οι δύο αθλητές που πρότεινε η ΚΟΕ ως υποψήφιους. Η Μανωλίνα, από την πλευρά της, ήταν μεν πρώτη σε ψήφους από πλευράς γυναικών -μια σημαντική διάκριση για την ίδια και την Κύπρο- όμως το γεγονός ότι η κάθε χώρα δικαιούτο μέχρι ένα εκπρόσωπο στην επιτροπή και ο Σοφοκλέους είχε λάβει τις περισσότερες ψήφους απ΄ όλους, σημαίνει ότι η θέση πήγε στην επόμενη σε ψήφους, που ήταν η Sitic, αθλήτρια με συμμετοχή στο Λονδίνο το 2012 στην κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης.

Πρόεδρος της επιτροπής αθλητών της ΔΕΜΑ είναι η Ισπανίδα Mireia Belmonte Garcia, Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, η κορυφαία ισπανίδα κολυμβήτρια όλων των εποχών, με τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια, μεταξύ των οποίων το χρυσό στο Ρίο στην πεταλούδα.

Μέλη της επιτροπής είναι, η Βασιλική Μιλλούση από την Ελλάδα, με τρεις Ολυμπιακές συμμετοχές στην ενόργανη γυμναστική και κάτοχο τεσσάρων μεταλλίων σε Μεσογειακούς Αγώνες, ο Ιταλός Giovanni Pellielo του τραπ της σκοποβολής με τέσσερα Ολυμπιακά μετάλλια και ο Αλγερινός πυγμάχος Mohamed Flissi με δύο Ολυμπιακές συμμετοχές και δύο μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
31 Αυγούστου 2019