Πάτρα 2019: Έμεινε 4ος ο Μάμα στο Beach Wrestling

Εκτύπωση

Με τον αγώνα του Στέλιου Μάμα στο μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο του Beach Wrestling στα -80 κιλά, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (31/08) η κυπριακή παρουσία στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες στην Πάτρα. Ο Κύπριος παλαιστής έφθασε στα ημιτελικά, είχε δύο ευκαιρίες για το μετάλλιο, όμως δέχτηκε ήττες στον ημιτελικό και στο μικρό τελικό, με αποτέλεσμα να μείνει στη 4η θέση.

Αρχικά, στον μεσημεριανό ημιτελικό, έπαιξε με τον Κύριλλο Μπίνενμπαουμ από την Ελλάδα, ο οποίος κέρδισε τον πρωταθλητή μας με 2-0, σε ένα αγώνα όπου ο αντίπαλος του αθλητή μας ήταν εμφανώς ανώτερος. Η δεύτερη ευκαιρία για τον Μάμα ήρθε το απόγευμα στο μικρό τελικό, όπου όμως ένα λάθος νωρίς στο ματς έδωσε τη δυνατότητα στον Αλντίν Αλάστα από τη Συρία να ρίξει τον αθλητή μας στην άμμο και να πάρει το ματς γρήγορα.

Εξάλλου, το πρωί ο Κλέοβουλος Λουκαΐδης στα -70 κιλά έδωσε άλλα δύο παιχνίδια, όπου έχασε με 1-0 από τον Αμπντουλκαρίμ Αλχασάν από τη Συρία και ακολούθως από τον Ούγκο Μιγκέλ ντα Σίλβα Πάσος από την Πορτογαλία. Ο Κύπριος παλαιστής έκανε μεν τέσσερις ήττες σε ισάριθμους αγώνες, όμως οι τρεις ήταν με 1-0, στις λεπτομέρειες.

Ο προπονητής της πάλης κ. Ορέστης Λεωνίδης, δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΚΟΕ μετά την ολοκλήρωση του αθλήματος: «Η παρουσία μας εδώ κρίνεται ικανοποιητική. Μπορεί να θέλαμε το μετάλλιο με τον Στέλιο, όμως η αλήθεια είναι πως έκανε υπέρβαση για να φτάσει στα ημιτελικά και έτσι δεν έχουμε κανένα παράπονο. Και ο Κλεόβουλος πάλεψε και δεν έδειξε να υστερεί των αντιπάλων του».

Τέλος και το Θαλάσσιο Σκι
Σε δύο μέτωπα ήταν στραμμένη η προσοχή του Θαλάσσιου Σκι. Αρχικά, το πρωί στη λίμνη Στράτου στο Αγρίνιο, ο Γιάννης Κόκκινος αγωνιζόμενος στον τελικό του σλάλομ ανδρών, πήρε την 7η θέση. Στη συνέχεια, η Ρούλα Παντελή πήρε την 5η θέση στον τελικό του σλάλομ γυναικών και η Άρτεμις Κωνσταντίνου την 6η θέση.

Το απόγευμα, στο χώρο «Ήρα» στην Πάτρα, στον τελικό του wakeboard του Θαλάσσιου Σκι, ο Παναγιώτης Ζεφκάς πήρε την 5η θέση.

Ο συνοδός του αθλήματος κ. Λάκης Αναστασίου δήλωσε στο γραφείο Τύπου της ΚΟΕ: «Οι αθλητές μας έπιασαν τις προσωπικές τους επιδόσεις και έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν. Το επίπεδο ήταν πολύ ψηλό, ειδικά στο σλάλομ. Στο wakeboard συμμετείχαμε για πρώτη φορά, με τον Παναγιώτη Ζεφκά και θεωρώ ότι πήγαμε καλά».

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
31 Αυγούστου 2019