H E.F.P.M. ανακήρυξε ως Επίτιμο Μέλος της, τον Χαράλαμπο Λόττα

Εκτύπωση

Το Ευρωπαϊκό Κίνημα Fair Play (European Fair Play Movement) ανακήρυξε ως Επίτιμο Μέλος του, τον Γενικό Γραμματέα της ΚΟΕ Χαράλαμπο Λόττα τιμώντας τον έτσι για την πολυετή του προσφορά στο κίνημα, τόσο ως απλό Μέλος όσο και κατά το μακρό διάστημα που διετέλεσε Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου.

Η ανακήρυξη του κ. Λόττα ως Επίτιμου Μέλους πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της 23ης Ολομέλειας της E.F.P.M. οι εργασίες της οποίας έλαβαν χώραν στη Χάιφα (Ισραήλ) από 23-27 Οκτωβρίου.

Απευθυνόμενος στον κ. Λόττα και αναπτύσσοντας το σκεπτικό της απόδοσης της τιμητικής διάκρισης ο Πρόεδρος της E.F.P.M. Αυστριακός Κρίστιαν Χίντερμπεργκ σημείωσε τα ακόλουθα : «Απευθύνουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας προς τον Στρατηγό Χαράλαμπο Λόττα. Αφιέρωσε πολλά χρόνια για την προώθηση των αρχών του Fair Play στην χώρα του, και ειδικότερα κατά την παρουσία του στην Εκτελεστική Επιτροπή πάντοτε προσέφερε πλήρη προσωπική υποστήριξη συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του E.F.P.M.»

Στην αντιφώνηση του ο κ. Λόττας ανέφερε τα εξής : «Είναι με βαθιά συγκίνηση που βρίσκομαι σήμερα για άλλη μια φορά ανάμεσα σας, και θα ήθελα πρώτα απ’ όλα να ευχαριστήσω για την τιμή που μου αποδώσατε.

Ξεκινήσαμε πριν πολλά χρόνια, όταν δημιουργήσαμε το European Fair Play Movement (EFPM), έχοντας ως στόχο την προαγωγή και την καλλιέργεια του Ευ Αγωνίζεσθαι στον αθλητισμό, στην εκπαίδευση και στην καθημερινή ζωή.

Οι προτεραιότητες της δράσης μας διαμορφώνονται διαχρονικά ανάλογα με τις αλλαγές που επέρχονται στην κοινωνία. Τα βασικά προβλήματα όμως που στιγματίζουν τον αθλητισμό παραμένουν : Η βία, το ντόπινγκ, ο ρατσισμός, η ανοχή, οι προσυνεννοημένοι αγώνες και τα παράνομα στοιχήματα, η εμπορία νεαρών αθλητών και παικτών, καθώς και οι φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις. Ανάλογα προσαρμόζονται στις διάφορες εποχές τα πεδία δράσης και τα μέσα που χρησιμοποιούμε για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Η EFPM επιζητεί να δημιουργήσει ένα καλύτερο κόσμο, μέσα στο πνεύμα του Ευ Αγωνίζεσθα και, βάσει της αξίας του «καλού παραδείγματος» μέσα από τον αθλητισμό. Αναζητώντας λοιπόν τα πρότυπα καλά παραδείγματα, οι στόχοι της ενθάρρυνσης και της υποστήριξης των ηθικών αξιών του αθλητισμού, καθώς και η προαγωγή του πνεύματος “Ευ Αγωνίζεσθαι” θα κατακτηθούν πλήρως. Είναι γι’ αυτό το λόγο, που η στάση ζωής, η καθημερινή συμπεριφορά και οι πράξεις που τη συνοδεύουν, θα πρέπει να ακολουθούν τον κάθε ένα από μας, σε κάθε του στιγμή, από όποια θέση καλείται να υπηρετήσει τον σκοπό στον οποίο είμαστε ταγμένοι.

Αυτό θα ήθελα να πιστεύω ότι έπραξα όσο καλύτερα μπορούσα μέχρι τώρα, αυτό σκοπεύω να συνεχίσω να πράττω, τόσο από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και κατά την όποιαν άλλη δραστηριότητα μου στο χώρο του Αθλητισμού».

Η E.F.P.M. ιδρύθηκε το 1994, και σήμερα αριθμεί 39 Μέλη, Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές από την Ευρώπη.