Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ (18/02/2019)

Εκτύπωση

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, συνήλθε την Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου σε τακτική συνεδρία, για την αποτίμηση των δραστηριοτήτων του προηγούμενου διαστήματος, όπως επίσης και για τον προγραμματισμό των επομένων.

Στη συνεδρία έγινε ενημέρωση για τις διαδικασίες προσφορών για τις αποστολές στους ΑΜΚΕ που θα γίνουν στο Μαυροβούνιο και στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες που θα γίνουν στο Μινσκ. Ως γνωστόν από προηγούμενες αποφάσεις που λήφθηκαν η ΚΟΕ θα συμμετάσχει στους ΑΜΚΕ με πλήρη ομάδα, ενώ για τους αγώνες στο Μινσκ για τους οποίους υπάρχουν όρια πρόκρισης, εκτιμάται ότι η αποστολή θα προσεγγίσει τα 60 άτομα.

Το Ε.Σ. ενημερώθηκε για τις αποφάσεις που λήφθηκαν για τη διεξαγωγή του 8ου Μαθητικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου. Του Συνεδρίου θα προηγηθεί η ανανέωση του πρωτοκόλλου συνεργασίας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ), με την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝΟΑ).

Ενημερώθηκε επίσης για την επίσκεψη του προέδρου της Ολυμπιακής Επιτροπής της Πολωνίας (PKOl) στην Κύπρο κ. Αντρέι Κραζίνσκι, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 27-29 Μαρτίου.

Αποφασίστηκε ότι η πρώτη ενημερωτική συνάντηση ΚΟΕ-Αθλητικών Ομοσπονδιών για το 2019 θα πραγματοποιηθεί στις 5 Μαρτίου, και θα έχει ως στόχο την αλληλοενημέρωση και συντονισμό πιθανών ενεργειών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Αποφασίστηκε επίσης η δήλωση για συμμετοχή της ΚΟΕ, στην Ευρωπαϊκή Έρευνα «Sport on Modernization of NOC» που αφορά στον εκσυγχρονισμό των Ολυμπιακών Επιτροπών.

Υπήρξε επίσης ενημέρωση για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τις διαδικασίες διαχείρισης των κρατικών χορηγιών, και αποφασίστηκε να ληφθούν τα δέοντα μέτρα ώστε να ανταποκριθεί στις νέες διαδικασίες που τέθηκαν, ενώ εγκρίθηκαν η έκθεση ελέγχου και οι κανονισμοί που διέπουν το προσωπικό της ΚΟΕ.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
19 Φεβρουαρίου 2018