Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ (18/07/2019)

Εκτύπωση

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), συνήλθε την Πέμπτη 18 Ιουλίου σε τακτική συνεδρία. Κατά τη συνεδρία έγινε αποτίμηση των δραστηριοτήτων του προηγούμενου διαστήματος, και λήφθηκαν αποφάσεις για τον προγραμματισμό ενόψει της Ολυμπιακής χρονιάς καθώς και της περαιτέρω βελτίωσης της λειτουργίας του Οργανισμού.

Σε ότι αφορά τις συμμετοχές της Κύπρου σε διεθνείς διοργανώσεις έγινε ενημέρωση και αποτίμηση της παρουσίας των αποστολών που συμμετείχαν στους 18ους ΑΜΚΕ στο Μαυροβούνιο και στους 2ους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μινσκ, σύμφωνα με τις Εκθέσεις των Αρχηγών, ενώ το Εκτελεστικό Συμβούλιο έλαβε γνώση για τις λεπτομέρειες των αποστολών στο 15ο Ολυμπιακό Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων στο Μπακού και τους 2ους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες της Πάτρας.

Εξετάστηκε επίσης η σημερινή οικονομική κατάσταση της ΚΟΕ, και τα προβλήματα που παρουσιάζονται εξαιτίας της μη αποδέσμευσης μέχρι στιγμής της κρατικής χορηγίας. Το γεγονός αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στη δυνατότητα της ΚΟΕ να υλοποιεί τις υποχρεώσεις της που αφορούν στη διεθνή εκπροσώπηση της Κύπρου, με πρώτη σοβαρή επίπτωση το ότι είναι πλέον αμφίβολη η συμμετοχή στους Αγώνες της Πάτρας. Για την όλη κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, χωρίς να φέρει με οποιονδήποτε τρόπο ευθύνη η ΚΟΕ, αλλά οι διαδικασίες που ακολουθούνται, το Εκτελεστικό Συμβούλιο εξέφρασε την έντονη ανησυχία του.

Έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο για τις νέες συμφωνίες που έχουν υπογραφεί το τελευταίο διάστημα με τις εταιρείες Carbo One Ltd, Χαραλαμπίδης Κρίστης και METRO, που έρχονται να ενισχύοσυν το χορηγικό πρόγραμμα της ΚΟΕ στο οποίο είναι ήδη ενταγμένες η ΟΠΑΠ Κύπρου, η RCB Bank, η CYTA και η ΤΟΥΟΤΑ, ενώ εκφράσθηκε η ευαρέσκεια για την πορεία του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν αθλητή στο δρόμο για το Τόκυο», και το ενδιαφέρον που επιδεικνύεται από τον επιχειρηματικό κόσμο της Κύπρου για στήριξη των αθλητών που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εγκρίθηκε η εισήγηση της Ομοσπονδίας Χιονοδρόμων Κύπρου για ένταξη στο πρόγραμμα Olympic Solidarity ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων «Πεκίνο 2022», των αθλητών Ανδρέα Επιφανίου, Μιχάλη Ζωγραφάκη, Γεωργίας Επιφανίου και Θάλειας Αρμένη. Η τελική έγκριση εναπόκειται στη ΔΟΕ.

Σε ότι αφορά τις επικείμενες εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΚΟΕ, εξετάστηκε η προετοιμασία της εκδήλωσης εορτασμού της Ολυμπιακής Ημέρας στις 22 Σεπτεμβρίου, βασικό μέρος της οποίας θα αποτελέσει η συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων της Λευκωσίας. Εγκρίθηκε παράλληλα το πρόγραμμα του Συνεδρίου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από 12-16 Νοεμβρίου.

Ενόψει του Ολυμμπιακού Έτους 2020 το Εκτελεστικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για συγκεκριμένες δράσεις που προγραμματίζονται και περιλαμβάνουν, τα εγκαίνια της Ολυμπιακής Βιβλιοθήκης, έκδοση οδηγού Ολυμπιακής Παιδείας που θα δοθεί στους Εκπαιδευτικούς, ετοιμασία φυλλαδίου με ενημέρωση για τα Ολυμπιακά αθλήματα που θα απευθύνεται στα παιδιά, προκήρυξη διαγωνισμού ζωγραφικής και διάφορα άλλα.

Τέλος, σε ότι αφορά την βελτίωση της οργανωτική δομής και λειτουργίας της ΚΟΕ το Εκτελεστικό Συμβούλιο εξέτασε την ετήσια έκθεση του Εσωτερικού Ελεγκτή καθώς και την αντίστοιχη που αφορά στο Α΄τρίμηνο του 2019, και έλαβε αποφάσεις για συγκεκριμένες παρατηρήσεις. Μελέτησε επίσης την τελική αναφορά της «Geevo Solutions» για την προσαρμογή του Οργανισμού στους κανονισμούς προστασίας προσωπικών δεδομένων και μελέτησε πρόταση για εφαρμογή διαδικασιών προς αυτή την κατεύθυνση.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
19 Ιουλίου 2019