Previous Next

Στις Βρυξέλλες και στο EOC EU Commission η Γ.Δ. της ΚΟΕ

Εκτύπωση
Στις Βρυξέλλες μετέβη στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η γενική διευθύντρια της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κα. Όλγα Πιπερίδου Χρυσάφη, όπου συμμετείχε στη συνάντηση της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης (EOC EU Commission), στην οποία είναι μέλος.
 
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, στο Βέλγιο, στις 6 Σεπτεμβρίου 2019, υπό την προεδρία του Juri Tamm, προέδρου της Επιτροπής "EOC EU Commission" και του Folker Hellmund διευθυντή του "Γραφείου EOC EU".
 
Στην ατζέντα βρίσκονταν μεταξύ άλλων θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής στον αθλητισμό, του νέου ευρωπαϊκού μοντέλου που φαίνεται να διαμορφώνεται, δραστηριότητες και αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επηρεάζουν τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, καθώς και οι προτεραιότητες του Γραφείου σε σχέση με τα θέματα αυτά.
 
Το "Γραφείο EOC EU" είναι το σπίτι του Ευρωπαϊκού Αθλητισμού και εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής (EOC) στα ευρωπαϊκά όργανα. Ανάμεσα στους συνεργάτες του Γραφείου EOC EU είναι η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, οι Ολυμπιακές Επιτροπές χωρών όπως Βρετανία, Γερμανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρου και άλλων χωρών και όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές αθλητικές ομοσπονδίες.