Συνεδρία Εκτελεστικού Συμβουλίου ΚΟΕ (02/12/2019)

Εκτύπωση

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), συνήλθε τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου σε τακτική συνεδρία. Κατά τη συνεδρία έγινε αποτίμηση των δραστηριοτήτων του προηγούμενου διαστήματος, και λήφθηκαν αποφάσεις για τις επερχόμενες που προγραμματίζονται, καθώς και για θέματα καθημερινής λειτουργίας του Οργανισμού.

Κατά τη συνεδρία αποφασίστηκε όπως η τελετή βράβευσης των Καλυτέρων Εφήβων-Νεανίδων πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 31η Ιανουαρίου. Η αρμόδια Επιτροπή της ΚΟΕ θα προτείνει στο Ε.Σ. τους κορυφαίους στον ετήσιο αυτό θεσμό ενώ παράλληλα στην ίδια εκδήλωση θα απονεμηθούν και τα βραβεία «Γλαύκος Κληρίδης» στον καλύτερο αθλητή/τρια της χρονιάς. Επιπρόσθετα, συγκροτήθηκε επιτροπή που θα προτείνει τον πρεσβευτή Fair Play 2020, o οποίος αποφασίζεται από κοινού με αντίστοιχη Επιτροπή του ΚΟΑ. Τέλος σε ότι αφορά τις εκδηλώσεις του Ιανουαρίου, η γιορτή κοπής της Βασιλόπιτας της ΚΟΕ θα διοργανωθεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου.

Έγινε ανασκόπηση των αποτελεσμάτων του 2ου Συνεδρίου των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών, που διοργανώθηκε πρόσφατα στην Κύπρο, το οποίο άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στους συμμετέχοντες και αναβάθμισε το ρόλο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου.

Σε άλλες αποφάσεις, το Εκτελεστικό Συμβούλιο ενέκρινε τις οικονομικές δαπάνες του τελευταίου διαστήματος και ενημερώθηκε για την οικονομική κατάσταση της ΚΟΕ, και το θέμα αποδέσμευσης της κρατικής χορηγίας για το 2019 που ακόμη εκκρεμεί. Ανανέωσε την σύμβαση Εσωτερικού Ελεγκτή για ακόμη ένα χρόνο με την P.K.F. SAVVIDES, ενώ ανανεώθηκε για ακόμη μια τετραετία η συλλογική σύμβαση με τη ΣΕΚ.

Έγινε αποδεκτή η εισήγηση της Επιτροπής Προσωπικου για πρόσληψη του κ. Μάριου Τσαγγάρη στη θέση του Συντηρητή Ολυμπιακού Μεγάρου.

Τέλος το Εκτελεστικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως αντί της αποστολής δώρων κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, η ΚΟΕ κάνει συμβολική εισφορά στο ίδρυμα «Κάνε μια Ευχή».

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
3 Δεκεμβρίου 2019