Previous Next

Απεβίωσε ο Ουράνιος Ιωαννίδης – Θλίψη στον κυπριακό αθλητισμό και το Ολυμπιακό κίνημα

Εκτύπωση

Η είδηση της απώλειας του Ουράνιου Ιωαννίδη, που απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών, σκόρπισε θλίψη στην οικογένεια του κυπριακού αθλητισμού και του Ολυμπιακού κινήματος στην Κύπρο. Ο εκλιπών, αφιέρωσε τη ζωή του στην πρόοδο της κυπριακής κοινωνίας, και ειδικότερα στην Παιδεία, και τον Αθλητισμό προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες από όλες τις βαθμίδες όπου κλήθηκε να υπηρετήσει.

Ο Επίτιμος Καθηγητής Ουράνιος Μ. Ιωαννίδης, διετέλεσε Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής κατά την οκταετία 2008-2016. Τίμησε με την παρουσία του στην ηγεσία της Κυπριακής Ολυμιακής Επιτροπής, τον ίδιο τον οργανισμό και υπήρξε μια προσωπικότητα που πάντοτε είχε καθοριστική συμβολή στη λήψη θετικών αποφάσεων για το καλό του Ολυμπισμού και του Αθλητισμού.

Ευτύχησε επί της Προεδρίας του, η Κύπρος να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρώτου και μοναδικού μέχρι στιγμής Ολυμπιακού μεταλλίου, από τον Παύλο Κοντίδη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Το 2009, ως Πρόεδρος της ΚΟΕ, ηγήθηκε της διοργάνωσης των Αγώνων Μικρών Κρατών Ευρώπης στην Κύπρο.

Στις 4 Μαρτίου 2017, ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΚΟΕ, τιμήθηκε σε εκδήλωση απονομής της ανώτατης διάκρισης Αριστείας, Αξίας και Τιμής της ΚΟΕ, για την πολυετή και πολυσχιδή προσφορά του στην Κυπριακή Κοινωνία. Την απονομή πραγματοποίησε ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΚΟΕ, και το προσωπικό του οργανισμού θα παραστούν σύσσωμοι στην κηδεία του Ουράνιου Μ. Ιωαννίδη. Οι σημαίες στο Ολυμπιακό Μέγαρο θα κυμματίζουν μεσίστιες μέχρι την ημέρα της κηδείας. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα ανακοινώσει σύντομα τις υπόλοιπες αποφάσεις που θα λάβει, οι οποίες αρμόζουν στον εκλιπόντα, έναν ηγέτη του Ολυμπιακού Κινήματος στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος, το Εκτελεστικό Συμβούλιο, και οι εργαζόμενοι στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια, στους οικείους του εκλιπόντος.

--Το βιογραφικό του αείμνηστου Ουράνιου Ιωαννίδη--

 

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
30 Ιανουαρίου 2020