Κυκλοφόρησαν τα «Ολυμπιακά Νέα» Μαΐου 2020 με πλούσια θεματογραφία

Εκτύπωση

Κυκλοφόρησε το τεύχος Μαΐου 2020 του μηνιαίου περιοδικού «Ολυμπιακά Νέα» της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, με πλούσια θεματογραφία από την Κύπρο και το εξωτερικό!

Κύριο θέμα του 38ου τεύχους του περιοδικού της ΚΟΕ είναι η μετά-καραντίνα εποχή στην οποία εισέρχονται οι αθλητές της Ολυμπιακής και προ-Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου. Η αβεβαιότητα για το ακριβές πρόγραμμα των διεθνών αγώνων στο νέο δρόμο προς το «Τόκιο 2020» και η έλλειψη άμεσων στόχων, δημιουργούν εμπόδια στους αθλητές, οι οποίοι επιστρέφοντας στις προπονήσεις εδώ και μερικές μέρες, καλούνται να επιστρέψουν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Στα «Ολυμπιακά Νέα» Μαΐου παραχώρησε συνέντευξη ο Παύλος Κοντίδης, ο οποίος μιλώντας από το Σπλιτ της Κροατίας όπου βρίσκεται, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους συναθλητές του στην Κυπριακή Ολυμπιακή ομάδα: «Παρά τις δυσκολίες αυτών των δύο μηνών, πρέπει να δούμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων, που είναι ο περισσότερος χρόνος για προετοιμασία, και ειδικά γι΄ αυτούς που δεν πήραν ακόμη την πρόκριση και τους νεαρούς για τους οποίους ο χρόνος λειτουργεί υπέρ τους. Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, τα όνειρα μας και οι στόχοι μας δεν έχουν ακυρωθεί, απλά έχουν μεταφερθεί σε μεταγενέστερο στάδιο».

Για ηλεκτρονικό download του νεότερου τεύχους των «Ολυμπιακών Νέων», καθώς και όλων των παλαιότερων τευχών, στο πιο κάτω link: https://www.olympic.org.cy/index.php/gr/olympic-news

Στο ρετρό του μήνα, εξετάζουμε το πώς επηρέασε τον παγκόσμιο αθλητισμό η πανδημία του 1918, που έμεινε γνωστή ως η «ισπανική γρίπη». Μία κρίση που επηρέασε δραματικά τον κόσμο και φυσικά και τον αθλητισμό, με πολλά παρόμοια στοιχεία με την πανδημία του COVID-19.

Σε άλλα θέματα, μπορείτε να διαβάσετε μεταξύ άλλων στο περιοδικό:
* Οι αθλητές η πρώτη προτεραιότητα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.
* Το νέο καλεντάρι της ΚΟΕ το 2021 και το 2022, μετά την αναβολή του «Τόκιο 2020».
* Η σημαντική στήριξη των χορηγών της ΚΟΕ, που είναι ο Διαχρονικός Χορηγός ΟΠΑΠ Κύπρου, οι Μέγα Χορηγοί RCB, Carbo One, Charalambides Christis και οι Επίσημοι Χορηγοί Cyta, Toyota, Υπεραγορές ΜΕΤRΟ. Και η πολύτιμη συνεισφορά του χορηγικού προγράμματος της ΚΟΕ «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο προς το Τόκιο».
* Οι Ιάπωνες δεν έχουν καταλήξει ακόμη στο κόστος της αναβολής.
* Οι Καναδοί μελετούν το ενδεχόμενο να διοργανώσουν τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του 2026 στο Χάμιλτον.

25/05/2020
τέλος-