H EOAK με την Κοσμήτορα Δρ Κλέα Παπαέλληνα στη Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών

Εκτύπωση

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου παρούσα στην 3η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών

Την ΕΟΑΚ εκπροσώπησε στη διαδικτυακή Συνέλευση η Κοσμήτορας Δρ Κλέα Παπαέλληνα

Πραγματοποιήθηκε το διήμερο 29-30 Ιανουαρίου, η 3η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Ακαδημιών (ΕΟΑ), η οποία διεξήχθη για πρώτη φορά διαδικτυακά λόγω της πανδημίας.

Στη Γενική Συνέλευση της ΕΟΑ, την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου (ΕΟΑΚ), εκπροσώπησε η Δρ Κλέα Παπαέλληνα, υπό την ιδιότητα της ως Κοσμήτορας. Στην εν λόγω συνέλευση συμμετείχε ως παρατηρητής και ο υπεύθυνος λειτουργός της ΚΟΕ, Γεώργιος Κορέλλης.

Παρόντες ήταν επίσης εκπρόσωποι από 28 χώρες, που παρακολούθησαν τις διαδικτυακές διαλέξεις και συζητήσεις, με την κάθε Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία να πραγματοποιεί μια πεντάλεπτη παρουσίαση, στην οποία παρουσίασε τις δραστηριότητες της, και τον προγραμματισμό των μελλοντικών της δράσεων. Η Δρ. Κλέα Παπαέλληνα στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε τις δράσεις της ΕΟΑΚ οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για το 2021 και έχουν εγκριθεί από το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Οι συμμετέχοντες στη Γενική Συνέλευση κλήθηκαν να ψηφίσουν για το διορισμό υπεύθυνου για θέματα χρηστής διοίκησης και καλής διακυβέρνησης (Good Governance Officer). Για την θέση αυτή εξελέγη πλειοψηφικά ο Δρ. Διονύσης Γάγγας ο οποίος διατελεί επίσης και Σύμβουλος Προγραμμάτων Ανάπτυξης της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας που εδρεύει στην Αρχαία Ολυμπία.

Η Γενική Συνέλευση της ΕΟΑ, στο πλαίσιο των εργασιών της, ενέκρινε επίσης, τα αιτήματα όπως γίνουν αποδεκτά ως νέα Μέλη, τεσσάρων Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών (Αρμενίας, Βελγίου, Λευκορωσίας και Ολλανδίας).