«Young Olympians International Forum»

Εκτύπωση

Συμμετοχή της Κύπρου στο φόρουμ με θέμα το αντιντόπινγκ με τέσσερις αθλητές. Ανάμεσα στους ομιλητές και ο Κρίστοφερ Παπαμιχαλόπουλος

H Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, συμμετείχε στο “Young Olympians International Forum”, που διοργανώθηκε διαδικτυακά με έδρα τη Μόσχα την 1η Ιουνίου, στο «Irina Viner-Usmanova Rhythmic Gymnastics Center». Το φόρουμ, είχε ως στόχο να φέρει σε επαφή νεαρούς αθλητές από χώρες της Ευρώπης, εστιάζοντας στις Ολυμπιακές αρχές και αξίες, καθώς και στους κανονισμούς που διέπουν τον καθαρό αθλητισμό και το αντιντόπινγκ.

Την Κύπρο αντιπροσώπευσαν οι Στέλλα Αναστάση (Θαλάσσιο Σκι), Γιάννης Αθηνάκης (Αντισφαίριση/Θαλάσσιο Σκι), Παναγιώτα Χαραλάμπους (Σκοποβολή), και Ευάγγελος Γεώργιος Αντωνίου (Ταεκβοντό). Και οι τέσσερις αθλητές, ήταν οι κορυφαίοι Έφηβοι/Νεάνιδες του αθλήματος τους στην Κύπρο για το 2020, και βραβεύτηκαν πρόσφατα από την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή. Τον συντονισμό της συμμετοχής τους στο φόρουμ, είχε ο Λειτουργός της ΚΟΕ κ. Γιώργος Κορέλλης.

Κύριοι στόχοι του φόρουμ, ήταν η δημιουργία υψηλού βαθμού παιδείας και κουλτούρας αντιντόπινγκ, καθώς και συνειδητής απόρριψης αρνητικών φαινομένων στον αθλητισμό, ανάμεσα στο χώρο των νεαρότερων αθλητών.

Στο φόρουμ συμμετείχαν εκπρόσωποι από την Κύπρο, Σλοβακία, Σλοβενία, Μολδαβία, Γεωργία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Πολωνία, Σερβία, Εσθονία, Λιθουανία, και μεταδιδόταν ζωντανά από την ιστοσελίδα της Ρωσικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Στους ομιλητές περιλαμβάνονταν Ρώσοι Αθλητές που συμμετείχαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, και ειδικοί από το διεθνή χώρο. Ανάμεσα στους ομιλητές ήταν και ο κύπριος Olympian Κρίστοφερ Παπαμιχαλόπουλος, ο οποίος εκπροσωπούσε την Ευρωπαϊκή Ολυμπιακή Επιτροπή (EOC), ως υπεύθυνος του προγράμματος «European Young Ambassador Programme by the EOC”, το οποίο και ανέπτυξε. Ο Κρίστοφερ Παπαμιχαλόπουλος συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που έγιναν στο Βανκούβερ το 2010 και διατελεί Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Αθλητών της ΚΟΕ.

Το φόρουμ διοργανώθηκε από τη Ρωσική Ολυμπιακή Επιτροπή, με την υποστήριξη του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), και τη βοήθεια του Ρωσικού Οργανισμού Αντιντόπινγκ (RUSADA) και το Τμήματος Αθλητισμού της Μόσχας.