Συνάντηση της Εφορείας ΕΟΑΚ και της Επιτροπής «Pierre de Coubertin» με τον κ. Πρόδρομου Προδρόμου (ΥΠΠΑΝ)

Εκτύπωση

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Στέλιος Κυριακίδης» στο Ολυμπιακό Μέγαρο, συνάντηση της Εφορείας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου (ΕΟΑΚ) και της Επιτροπής “Pierre De Coubertin”, υπό τη νέα τους σύνθεση, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ), κ. Πρόδρομου Προδρόμου.

Η νέα σύνθεση της ΕΟΑΚ είναι : Γεώργιος Χρυσοστόμου (Πρόεδρος), Κλέα Παπαέλληνα (Κοσμήτορας), Γιάννα Κλεάνθους (Μέλος), Μαριάννα Μεγαλέμου (Μέλος), Πετρούλα Χαριλάου (Μέλος), Χριστοθέα Κωνσταντίνου (Μέλος), Χαράλαμπος Χρήστου (Μέλος), Κώστας Παναγίδης (Μέλος).

Την Επιτροπή “Pierre de Coubertin” αποτελούν οι : Γεώργιος Χρυσοστόμου (Πρόεδρος), Κλέα Παπαέλληνα (Κοσμήτορας ΕΟΑΚ), Κυπριανός Λούης (Μέλος), Γιάννης Οικονομίδης (Μέλος), Μάριος Στυλιανίδης (Μέλος).

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Μαΐου, παρέστησαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώτης Ιωαννίδης, ο Γενικός Γραμματέας Ανδρέας Γεωργίου και ο Διοικητικός Λειτουργός Γιώργος Κορέλλης.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ), Γεώργιος Χρυσοστόμου, καλωσόρισε τον κ. Πρόδρομο Προδρόμου και τα Μέλη των Επιτροπών, σημειώνοντας τη σημαντική παρουσία του ΥΠΠΑΝ σε αυτή την πρώτη συνεδρία, που αναδεικνύει την αναβάθμιση του έργου που θα κληθούν να υλοποιήσουν οι Επιτροπές. Ο κ. Χρυσοστόμου ευχαρίστησε τα Μέλη και των δύο Επιτροπών για την αποδοχή του διορισμού τους εκφράζοντας την πεποίθηση του ότι οι δύο Επιτροπές θα επιτύχουν στο έργο και την αποστολή που ανέλαβαν.

Ο κ. Πρόδρομος Προδρόμου (ΥΠΠΑΝ) εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο που επιτελεί η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή, και επεσήμανε ότι η αποστολή της, για τη διάδοση των αρχών και αξιών του Ολυμπισμού, τα οποία αποτελούν μέρος της διαμόρφωσης χαρακτήρων και προσωπικοτήτων, είναι ταυτόσημος στόχος που επιδιώκεται και διαμέσου του εκπαιδευτικού προγράμματος. Ευχήθηκε στα Μέλη των Επιτροπών καλή επιτυχία στο έργο που έχουν αναλάβει και σημείωσε ότι το ΥΠΠΑΝ με συγκεκριμένες ενέργειες του, έχει συνδράμει αποφασιστικά στην εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία της ΚΟΕ.

Η Κοσμήτορας της ΕΟΑΚ Κλέα Παπαέλληνα, και Μέλος της Επιτροπής “Pierre De Coubertin”, συνεχάρη τα Μέλη των δύο Επιτροπών για το διορισμό τους, και όπως σημείωσε προσβλέπει στη μεταξύ τους αγαστή συνεργασία, για να επιτευχθεί ο στόχος της προώθησης των Ολυμπιακών αρχών και αξιών. Σημείωσε δε, ότι η παρουσία του ΥΠΠΑΝ στην πρώτη συνεδρία αποδίδει ιδιαίτερο συμβολισμό για το έργο που καλούνται να επιτελέσουν οι Επιτροπές.

To Μέλος της Εφορείας της ΕΟΑΚ Κώστας Παναγίδης συνεχάρη και αυτός με τη σειρά του τα Μέλη για το διορισμό τους βεβαιώνοντας ότι στόχος όλων θα είναι η διάδοση των αρχών και αξιών του Ολυμπισμού.

Το Μέλος της Επιτροπής «Pierre de Coubertin” Κυπριανός Λούης ανέφερε ότι είναι με μεγάλη χαρά που αποδέχθηκε το διορισμό του, και ότι θα προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις για να επιτύχει στην αποστολή της η Επιτροπή.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
9 Ιουλίου 2021