Η Queen’s Baton Relay στην Αγία Νάπα

Εκτύπωση

Με ένα απόγευμα στις κατάμεστες παραλίες της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά, συνεχίστηκε η περιοδεία της η Queen’s Baton Relay, σε σημαντικές τοποθεσίες σε όλη την Κύπρο. Μέσω του μεγάλου της ταξιδιού στο νησί μας, παρουσιάστηκε στα Κράτη της Κοινοπολιτείας, η ιστορία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός της Κύπρου. Είχε προηγηθεί το πέρασμα της από Πάφο, Λεμεσό, Λευκωσία και Λάρνακα.

H QBR μέσα στην οποία βρίσκεται το μήνυμα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄με το οποίο προαναγγέλονται οι 22οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες που θα γίνουν στο Μπέρμιγχαμ το καλοκαίρι του 2022, έχει ως πρώτο προορισμό από 72 συνολικά κράτη και περιοχές του κόσμου την Κύπρο.

Η αρχή έγινε στην πιο γνωστή παραλία της Αγίας Νάπας, στο Nissi Beach. Εκεί την υποδέχτηκαν οι αθλήτριες του Beach Volley Έρικα Νίστρομ και Ντάρια Γκουσάροβα. Τη σκυτάλη συνόδευε ο Αντιπρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) και Αντιπρρόεδρος της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων (ΚΕΚΑ) Γιώτης Ιωαννίδης, στην παρουσία του Δημοτικού Γραμματέα Αγίας Νάπας Φώτου Κίκιλλου.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο υποθαλάσσιο πάρκο M.U.S.A.N. στην Αγία Νάπα, όπου τη σκυτάλη περίμεναν ο Κολυμβητής Ιάκωβος Χατζηκωνσταντίνου (έχει κακτακτήσει στο παρελθόν μετάλλια σε Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων) και η πρώην πρωταθλήτρια της Κολύμβησης Μαρία Παπαδοπούλου. Οι δύο κολυμβητές μετέφεραν τη σκυτάλη με Jet Ski στη θάλασσα της Αγίας Νάπας και καταδύθηκαν μαζί της στο υποθαλάσσιο πάρκο.

Τελευταίος σταθμός στην Αγία Νάπα, το Μουσείο Θαλάσσης όπου εκτίθεται το «Κερύνεια ΙΙ» πιστό αντίγραφο του Καραβιού της Κερύνειας μαζί με αμφορείς που βρέθηκαν στο αρχαίο ναυάγιο. Ένα έκθεμα που εντυπωσίασε περισσότερο απ’ ολα όσα είδαν στο νησί, την ομάδα των διοργανωτών που συνοδεύει την σκυτάλη στην Κύπρο