32η Σύνοδος ΕΟΑΚ : “Σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και το μέλλον του Ολυμπισμού”

Εκτύπωση

32η Σύνοδος Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου

“Σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και το μέλλον του Ολυμπισμού”

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή της 32ης Συνόδου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 10&11 Δεκεμβρίου 2021, στο Ολυμπιακό Μέγαρο στην αίθουσα “Ευ Αγωνίζεσθαι”.

Το θέμα της Συνόδου είναι «Σύγχρονες κοινωνικές προκλήσεις και το μέλλον του Ολυμπισμού».

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 10 Δεκεμβρίου στις 19.00 και πέραν του τελετουργικού θα περιλαμβάνει ειδική τιμητική βράβευση στον Πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας κ. Ισίδωρο Κούβελο επ’ ευκαιρία των 60 χρόνων από την ίδρυση της ΔΟΑ. Στο πλαίσιο της τελετής, θα γίνει παράδοση κυπέλλου στην ΚΟΕ από τον κ. Δημήτρη Κυριακίδη, υιό του αειμνήστου Στέλιου Κυριακίδη.

Στην τελετή έναρξης της 32ης Συνόδου, θα παρεβρεθεί ο ΥΠΠΑΝ Πρόδρομος Πρόδρόμου, ο οποίος θα απευθύνει χαιρετισμό και θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Συνόδου.

Οι εργασίες της Συνόδου θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν την επόμενη μέρα, Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου. Ομιλητές στην Σύνοδο θα είναι ο κ. Ισίδωρος Κούβελος, Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, ο Δρ Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, Μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και Εφορείας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και ο Δρ Κωνσταντίνος Γεωργιάδης, Επίτιμος Κοσμήτορας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, η φετινή Σύνοδος θα περιλαμβάνει τη συγκρότηση ομάδων εργασίας Θα πραγματοποιηθεί επίσης ξενάγηση στους Μουσειακούς χώρους του Ολυμπιακού Μεγάρου.

Η συμμετοχή στις εργασίες της Συνόδου είναι ελεύθερη για το κοινό που καλείται να συμμετάσχει. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής το κοινό μπορεί να επικοινωνεί καθημερινά από 07.30-18.00 με τα γραφεία της ΚΟΕ, στο τηλέφωνο 22449880. Δήλωση συμμετοχής μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής μέσω της ιστοδιεύθυνσης https://www.olympic.org.cy/index.php/gr/dilosi-symmetoxis

Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου
12 Νοεμβρίου 2021