Friday, 16 August 2024

"Paris24" : Γυμναστική - Τη Δευτέρα τα φώτα στο Bercy Arena και στον Τελικό του Μονόζυγου με Μάριο Γεωργίου

Πάμε να αγωνιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε, λέει ο προπονητής του Κύπριου γυμναστή, Παναγιώτης Πετρίδης
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ : Δήμητρα Νικολάου (Διαπιστευμένη Δημοσιογράφος ΚΟΕ)

Τη Δευτέρα τα φώτα είναι στραμμένα στο Bercy Arena και στον Τελικό του Μονόζυγου με τον Κύπριο πρωταθλητή, Μάριο Γεωργίου.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Μάριος Γεωργίου, προκρίθηκε στον Τελικό του Μονόζυγου, της 5ης Αυγούστου, το Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024, και ήταν ο πρώτος αθλητής από την αποστολή της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής, στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες, Παρίσι 2024, που είχε μπει στην αγωνιστική μάχη. Με 14.366 βαθμούς, ο 26χρονος Γυμναστής κατέλαβε την 8η θέση στον προκριματικό του αγωνίσματος, εξασφαλίζοντας το τελευταίο εισιτήριο για τον τελικό και είναι πλέον Ολυμπιονίκης.

Σε δηλώσεις του, ο προπονητής του Μάριου Γεωργίου, Παναγιώτης Πετρίδης, είπε: «Είμαστε καλά, θα πάμε να αγωνιστούμε, δεν είμαστε το φαβορί του αγώνα όμως ο τελικός, πιστεύω, στο μονόζυγο τα πάντα μπορούν να συμβούν και καθήκον μας είναι εμάς να πάμε και να αγωνιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε και μετά να απολαύσουμε νομίζω αυτή τη διάκριση ότι και να γίνει».

Ο Μάριος Γεωργίου, ανήκει στον όμιλο «Πενταδάκτυλος Κερύνειας» και προπονητής του είναι ο Παναγιώτης Πετρίδης. Ο Μάριος εξασφάλισε την πρόκριση για την τρίτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά τη συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα του Ρίο (2016) και αυτή του Τόκιο (2021), ύστερα από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στο Ρίμινι της Ιταλίας, στο Σύνθετο Ατομικό. Η επιτυχία αυτή, μαζί με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στους Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ενόργανης Γυμναστικής στο Μόναχο, στο Μονόζυγο, αποτελούν τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας του.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και στους χρυσούς χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom,για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”.

Γραφείο Τύπου
Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

 

Search