Wednesday, 14 August 2024

"Paris24" : Ποδηλασία - Στην 62η θέση η Άντρη Χριστοφόρου στην Ποδηλασία Δρόμου

Πρώτη φορά τερματίζει κάποιος αθλητής από την Κύπρο στην Ποδηλασία Δρόμου
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ : Δήμητρα Νικολάου (Διαπιστευμένη Δημοσιογράφος ΚΟΕ)

Μετά από μεγάλη προσπάθεια και με χρόνο 4:10:20 η Κύπρια πρωταθλήτρια, Άντρη Χριστοφόρου, κατέλαβε την 62η θέση από τις 78 ποδηλάτριες που τερμάτισαν, στον Τελικό της Ποδηλασίας Δρόμου, απόστασης 157χλμ., στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Πρόκειται για την καλύτερη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Κύπρια ποδηλάτρια, στην τρίτη συμμετοχή της σε Ολυμπιάδα τα έδωσε όλα, αποδεικνύοντας ότι δίκαια πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στην ελίτ της παγκόσμιας ποδηλασίας.

Σε δηλώσεις της στην μικτή ζώνη, στο Trocadero, η Άντρη Χριστοφόρου ανέφερε ότι έπιασε την καλύτερη θέση που μπορούσε.
«Δεν είμαι ικανοποιημένη από την τελική κατάταξη, από τη θέση που πήρα, αλλά είμαι ικανοποιημένη που αυτή την φορά τερμάτισα και πήρα θέση στην κατάταξη, αλλά είναι Ολυμπιακοί. Νιώθω μια ανακούφιση που τερμάτισα. Ακόμα και από το γκρουπ μου που κέρδισα στο τέλος ήταν μια ανακούφιση», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το τι έγινε στη διαδρομή, η Κύπρια πρωταθλήτρια είπε ότι ήθελε να είναι επιλεκτική και να μπει σε ένα καλό ξεκόλλημα, να μην πάει απλά για να φανεί στην τηλεόραση , να έχει ελπίδες το ξεκόλλημα, να αντέξει.

Σε μια φάση, συνέχισε, ήταν μπροστά αλλά ήταν κλεισμένη και δεν μπορούσε να πάει μαζί με τις άλλες αθλήτριες.
«Γενικά όμως στη συνέχεια ήμουν σε καλή θέση μέσα στο γκρουπ. Μόνο στο σημείο που ήταν κρίσιμο και λύγισα σε εκείνο το σημείο και το πλήρωσα μετά , γιατί άμα φτάσει και φύγει το γκρουπ το παιχνίδι για το μπροστά τέλειωσε. Αν δεν έχεις κάποιον να σε πάρει πίσω δεν έχεις επιλογή . Προσπάθησα όσο καλύτερα μπορούσα. Το ότι τερμάτισα , απόψε θα κοιμηθώ πρώτη φορά ήρεμη μετά από χρόνια . Η διαδρομή, ο κόσμος ήταν μοναδική εμπειρία. Αυτό που έζησα σήμερα δε το έζησα πουθενά. Άξιζε το κόπο, το κάθε λεπτό», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τα μελλοντικά της σχέδια, η Άντρη Χριστοφόρου είπε ότι έχει το Γύρο Γαλλίας την άλλη εβδομάδα, και προς το τέλος Αυγούστου θα ξεκουρασθεί.
Επεσήμανε, παράλληλα, ότι «για μένα είναι πετυχημένη, γιατί πρώτη φορά τερματίζει κάποιος από την Κύπρο ποδηλασία δρόμου» . «Ήταν πολύ συγκινητική όλη η μέρα μου», είπε και ευχαρίστησε όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν 4 ώρες τον αγώνα για να την δουν.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και στους χορηγούς της, τον πλατινένιο ΟΠΑΠ Κύπρου, και τους χρυσούς χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”.

Γραφείο Τύπου
Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

 

Search