Saturday, 17 August 2024

"Paris24" : Στίβος /200μ. - Την 23η θέση η Ολίβια Φωτοπούλου στα 200μ.

«Πραγματικά νιώθω ευλογημένη που βρίσκομαι στην Ολυμπιάδα», είπε η Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία ετοιμάζεται να λάβει μέρος σε σειρά αγώνων το 2025 με βλέψεις για την Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες το 2028.
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ : Δήμητρα Νικολάου (Διαπιστευμένη Δημοσιογράφος ΚΟΕ)

Απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται η παρουσία της Κύπριας πρωταθλήτριας, Ολίβιας Φωτοπούλου, στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες, Παρίσι 2024. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη, μέσα στο κατάμεστο και σήμερα «Stade de France», έτρεξε στα ημιτελικά των 200μ., τερματίζοντας στην 8η θέση της τρίτης ημιτελικής σειράς με χρόνο 22.98 και κατέλαβε συνολικά την 23η θέση στο αγώνισμα.

Η Κύπρια σπρίντερ, με το πρωινό 22.92, με το οποίο ισοφάρισε την φετινή της επίδοση, πέτυχε το στόχο της που ήταν να μπει στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Με δεδομένο ότι έκανε δεύτερο 200αρι την ίδια ημέρα αλλά και ότι έτρεχε στον εσωτερικό διάδρομο, η επίδοση της στον ημιτελικό κρίνεται ως πολύ καλή.
Η Ολίβια Φωτοπούλου έφυγε πάρα πολύ καλά από τον βατήρα, ήταν μαζί με τις άλλες αθλήτριες στη στροφή, αλλά στη συνέχεια έμεινε πίσω παρά το σταθερό τέμπο που διατήρησε μέχρι το τέλος. Η εμφάνιση της έδωσε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Σε δηλώσεις της στην μικτή ζώνη, η Κύπρια σπρίντερ χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ως πολύ δύσκολη.
«Πραγματικά νιώθω ευλογημένη που βρίσκομαι στην Ολυμπιάδα. Στις συνθήκες που τρέχω ας πούμε, έτσι όπως είμαι, πιστεύω ότι έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό, δίνω και την ψυχή μου σε κάθε κούρσα. Σίγουρα δεν θα μπορούσα να είμαι εδώ χωρίς τον προπονητή μου γιατί τα τελευταία τρία χρόνια που συνεργαζόμαστε έχουμε τρομερές επιτυχίες, βελτιώθηκα πάρα πολύ, τρέχω κάτω από 23 δευτερόλεπτα . Παρόλο που φέτος δεν ήμουν κοντά στο ατομικό μου, νιώθω ότι υπάρχει μια σταθερότητα τα τελευταία χρόνια κάτω από 23 δευτερόλεπτα. Είμαι πολύ ευτυχισμένη και όπως είπα και πριν ευλογημένη και εύχομαι κάθε παιδί που ονειρεύεται να πάει ολυμπιάδα, μια μέρα να το ζήσει και να έρθει εδώ γιατί πραγματικά η εμπειρία είναι μοναδική», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τους μελλοντικούς της στόχους, η Ολίβια Φωτοπούλου είπε ότι σίγουρα η επόμενη χρονιά έχει πάρα πολλούς αγώνες.
«Στόχος είναι το Παγκόσμιο στο Τόκιο, που είναι το Σεπτέμβριο του 2025. Έχουμε πολλούς αγώνες, έχουμε παγκόσμιο κλειστού, πανευρωπαϊκό κλειστού, European Team Championship. Έχουμε πάρα πολλούς αγώνες. Σίγουρα εμένα με ικανοποιεί παραπάνω και νιώθω πιο καλά όταν τρέχω πάρα πολλές κούρσες. Τη φετινή χρονιά έκανα πάρα πολύ λίγες κούρσες, αλλά επειδή ήταν η Ολυμπιάδα οι αγώνες ήταν πάρα πολύ λίγοι. Σίγουρα υπήρχε μια ένταση για να παραμείνω στις 48 του κόσμου και να έρθω εδώ. Παρέμεινα στις 48, σημείωσε, ενώ σχολιάζοντας την 23η θέση είπε ότι η κατάταξη είναι πάρα πολύ καλή.
«Σίγουρα θα παλέψω μέχρι την επόμενη Ολυμπιάδα γιατί «πορώθηκα» πάρα πολύ. Ήρθα εδώ να μπω στον ημιτελικό, πέτυχα τον στόχο μου, εύχομαι να ήμουν σε καλύτερη κατάσταση αλλά εντάξει δεν πειράζει, αυτά συμβαίνουν. Κάθε χρονιά είναι διαφορετική. Η φετινή ήταν έτσι. Το καλό είναι ότι ήμουν πάρα πολύ κοντά στις επιδόσεις μου. Σίγουρα θα υπάρξει άνοδος γιατί υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, οπότε είναι θετικό να γνωρίζεις ότι μπορείς να τρέξεις πιο γρήγορα», είπε.

Η Κύπρια πρωταθλήτρια είπε, παράλληλα, ότι «θέλω να ευχηθώ στα μικρά παιδιά και σε αυτούς που ασχολούνται με τον αθλητισμό πραγματικά να κυνηγούν τα όνειρα τους».
«Θα πω ότι τα μικρά βήματα μπορούν φτάσουν ένα όνειρο το οποίο μπορεί να φαντάζει άπιαστο. Μετά θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου, πρώτα τον προπονητή μου, μετά την οικογένεια μου, τους χορηγούς μου, την ΚΟΕΑΣ, την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή», σημείωσε.

Ερωτηθείσα για τις εντυπώσεις της από το στάδιο, η Ολίβια Φωτοπούλου είπε: «Πραγματικά αυτό το γήπεδο μου άρεσε πάρα πολλά. Καταρχάς τρέχουμε σε ένα μωβ ταρτάν που μου άρεσε. Πρώτη φορά βλέπω μωβ ταρτάν. Το στάδιο είναι γεμάτο με κόσμο, με πολλούς θεατές, σίγουρα είναι μοναδική εμπειρία και νιώθω πολύ ευλογημένη και χαρούμενη μου κατάφερα να υλοποιήσω εγώ τους στόχους μου και τα όνειρα μου και έφτασα στο πιο ψηλό σκαλοπάτι».
«Εύχομαι να έχω μια ανοδική πορεία, μια πορεία πλέον πιστεύω αρκετά σε ψηλό επίπεδο και να κάνω την Κύπρο μας περήφανη», κατέληξε.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, τον αργυρό χορηγό της, την DELOITTE (χορηγός παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών), καθώς και το ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντης, για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”.

Γραφείο Τύπου
Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

 

Search