Saturday, 17 August 2024

"Paris24" : Στίβος - Στα ημιτελικά των 200μ. η Ολίβια Φωτοπούλου

Η Κύπρια πρωταθλήτρια, σε δηλώσεις την Κυριακή είχε πει ότι θα βρίσκεται στα ημιτελικά, θα τα καταφέρει, το έχει και το θέλει, και τη Δευτέρα τα κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο της αυτό, τρέχοντας κάτω από 23 , κάνοντας μια εξαιρετική κούρσα και μπαίνοντας στην τελική ευθεία με ταχύτητα, έφτασε πρώτη στον τερματισμό.
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ : Δήμητρα Νικολάου (Διαπιστευμένη Δημοσιογράφος ΚΟΕ)

Με ισοφάριση της φετινής καλύτερής της επίδοσης , με 22.92, η Κύπρια πρωταθλήτρια, Ολίβια Φωτοπούλου κέρδισε τη τρίτη σειρά των ρεπεσάζ και προκρίθηκε στα ημιτελικά των 200μ, στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι , που θα διεξαχθούν απόψε, στις 21:45 ώρα Κύπρου (20:45 τοπική ώρα), στο Stade de France.

Η Κύπρια πρωταθλήτρια, σε χθεσινές της δηλώσεις είχε πει ότι θα βρίσκεται στα ημιτελικά, θα τα καταφέρει, το έχει και το θέλει, και σήμερα κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρο της αυτό, τρέχοντας κάτω από 23 δευτερόλεπτα, κάνοντας μια εξαιρετική κούρσα και μπαίνοντας στην τελική ευθεία με ταχύτητα, έφτασε πρώτη στον τερματισμό.

Η Ολίβια Φωτοπούλου έχει ατομική επίδοση στα 200μ. το 22.65 (23/08/2023, Βουδαπέστη) και φετινή επίδοση το 22.92 (10/06/24, Ρώμη).

Η Ολίβια Φωτοπούλου μετά την επιτυχία της αυτή, γράφοντας ακόμα μια λαμπρή σελίδα για τον κυπριακό στίβο, δάκρυσε από συγκίνηση και χαρά , και τώρα αναμένει να μπει το βράδυ στο φανταστικό Stade de France και να απολαύσει την κούρσα της, κάνοντας ότι καλύτερο μπορεί .

Ο απολογισμός του κυπριακού στίβου στους Ολυμπιακούς του Παρισιού είναι πάρα πολύ θετικός, έχοντας μέχρι στιγμής την 7η θέση της Έλενα Κουλιτσένκο στον Τελικό στο Άλμα εις Ύψος, και την πρόκριση στα ημιτελικά του Μίλαν Τραϊκοβιτς , στα 110μ. εμπόδια, και την Ολίβια Φωτοπούλου, στα 200μ.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και στους αργυρούς χορηγούς της MEDOCHEMIE, και ALLIANZ, για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”.

Γραφείο Τύπου
Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

 

Search