Sunday, 18 August 2024

"Paris24" : Ιστιοπλοΐα - Ταραντίν: «Στόχος πλέον είναι να μπω στη 10αδα»

Άσχημη μέρα για τον Ντένις που τον έριξε στη 12η θέση
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ : Παπαδάκης Μικαέλο (Διαπιστευμένος Δημοσιογράφος ΚΟΕ)

Στη 12η θέση της Formula Kite έπεσε ο Ντένις Ταραντίν μετά τις δύο κούρσες που έγιναν την Τρίτη (06/8) και στις οποίες ήταν 17ος και 19ος, αντίστοιχα. Το Kite βρίσκεται στις επτά κούρσες έως τώρα και για την Τετάρτη (07/8) έχουν προγραμματιστεί άλλες πέντε. Όσες από αυτές και να γίνουν, την Πέμπτη (08/8) θα διεξαχθούν οι τελικοί για τους δέκα πρώτους αφού έχει συμπληρωθεί το μίνιμουμ των έξι κουρσών.

«Στόχος μου πλέον είναι να ανέβω στη 10αδα. Έκανα πολλά λάθη τακτικής και γι αυτό ο αγώνας δεν είναι όπως τον είχα σχεδιάσει. Δεν μπορώ να πω ότι έχω πίεση ή άγχος λόγω του μεγέθους της διοργάνωσης, άλλωστε για όλους είναι η πρώτη συμμετοχή (σ.σ. το Kite είναι πρωτοεμφανιζόμενο αγώνισμα)» εξήγησε ο Ντένις και πρόσθεσε: «όπως είναι οι καιρικές συνθήκες, με λίγο άνεμο, εάν κάνεις λάθος και πέσεις πίσω είναι δύσκολο να επανέλθεις αφού δεν αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες».

Για τον Ταραντίν είναι σημαντικό να γίνουν όσο πιο πολλές κούρσες και τουλάχιστον άλλες τέσσερις ακόμα, ώστε να διαγράψει τα τρία χειρότερα του πλασαρίσματα – με την προϋπόθεση ότι δεν θα κάνει άλλες άσχημες κούρσες. Αυτή τη στιγμή η τετράδα κρίνεται στους 20β ενώ 10αδα στους 35β. Ο Ταραντίν, Νο3 στον κόσμο, έχει 49β ενώ μπροστά του είναι ο Ελλαδίτης Μαραμενίδης με 40β.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, στον πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους επίσημους συνεργάτες Deloitte και Cablenet, για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της, υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι #TeamCyprus.

Γραφείο Τύπου
Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

 

Search