Sunday, 18 August 2024

"Paris24" : Ιστιοπλοΐα - Αγωνιστικά λάθη κόστισαν στον Ταραντίν μια θέση στον τελικό

Ο 27χρονος αθλητής του Kite δεν έκανε ένα αγώνα όπως τον ήθελε
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ : Παπαδάκης Μικαέλο (Διαπιστευμένος Δημοσιογράφος ΚΟΕ)

Πικρή γεύση άφησε στον Ντένις Ταραντίν η Μασσαλία αφού ο αγώνας στο Kite δεν πήγε όπως θα είναι ο αθλητής που ήταν Νο3 στον κόσμο πριν τους αγώνες και στόχευε τουλάχιστον σε ένα μετάλλιο. Και μπορεί η 12η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες να αποτελεί τη μεγαλύτερη επιτυχία για την Κυπριακή Ιστιοπλοΐα από αθλητή πλην του Κοντίδη, όμως ένας αθλητής του επιπέδου του Ταραντίν ανέμενε τουλάχιστον μια θέση στη 10αδα και τις medal series της Πέμπτης (08/8).

Σύμφωνα με τον προπονητή του Ντένις, Alexey Chibizov έγιναν λανθασμένες επιλογές και αυτό ήταν που του κόστισε τον αγώνα.

Ενώ η πρώτη ημέρα φαινόταν να μην είναι καλή για τον Ντένις, όπου ήταν 9ος γενικής σε τέσσερις κούρσες (δύο εντός δεκάδας, δύο εκτός), εντούτοις, η συνέχεια ήταν χειρότερη καθώς έπεσε 10ος (με μια 16η θέση) και εν τέλει 12ος (με ακόμα μια 16η και μια 19η). Ο Ντένις ήλπιζε να γίνουν περισσότερες κούρσες (11+) ώστε να διαγράψει τις τρεις χειρότερες του, κάτι που δεν συνέβη, αφού διεξήχθησαν μόνο 7 από τις 16 προγραμματισμένες λόγω άπνοιας. Την Τετάρτη (07/8) δεν έγιναν καθόλου κούρσες και έτσι ο στόλος οδηγήθηκε σε medal series με μόλις μια κούρσα πάνω από το όριο των έξι που ήταν το μίνιμουμ για να γίνουν medal series την Πέμπτη (08/8).

Ο Ντένις είναι 27 χρόνων και σίγουρα πήρε πολλά μαθήματα από αυτή τη διοργάνωση, ενόψει των Αγώνων στο Λος Άντζελες σε τέσσερα χρόνια.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, στον πλατινένιο Χορηγό
ΟΠΑΠ Κύπρου και στους Επίσημους Συνεργάτες Cablenet και Deloitte,για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της, υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι #TeamCyprus.

Γραφείο Τύπου
Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

 

Search