Tuesday, 16 July 2024

Στο δρόμο για το Παρίσι είμαστε όλοι Team Cyprus : Απ’ ευθείας πρόκριση για το “PARIS 2024” για την Έλενα Κουλιτσένκο στο Άλμα εις Ύψος

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώνει ότι η Έλενα Κουλιτσένκο είναι το δέκατο μέλος της μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου που θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris 2024». Η Κουλιτσένκο εξασφάλισε την πρόκριση της στο άλμα εις Ύψος πετυχαίνοντας νέο παγκύπριο ρεκόρ με 1.97μ. κατά τη διάρκεια των Πανεπιστημιακών Αμερικανικών Αγώνων. Η επίδοση της είναι ταυτόχρονα απ’ ευθείας όριο πρόκρισης για τους Παρίσι, ανεξαρτήτως του Ranking List της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. Η Κουλιτσένκο έγινε η πρώτη αθλήτρια Στίβου που γίνεται μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει θερμά την  Έλενα Κουλιτσένκο, τον Πρόεδρο της ΚΟΕΑΣ κ. Περικλή Μάρκαρη το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και τον προπονητή της, για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris2024», και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η ομάδα του Στίβου για τους αγώνες σύντομα θα διευρυνθεί.

 Στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”
Πλέον η Ολυμπιακή μας ομάδα αριθμεί δέκα μέλη, αφού Ολυμπιακές προκρίσεις έχουν εξασφαλίσει οι Παύλος Κοντίδης (ILCA7/Ιστιοπλοΐα), Ντένις Ταραντίν (Kite/Ιστιοπλοΐα), Μαριλένα Μακρή (ILCA6 /Ιστιοπλοΐα), Νατάσα Λάππα (IQFoil/Ιστιοπλοΐα), Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία Δρόμου / Ποδηλασία),  Μάριος Γεωργίου  (Ενόργανη Γυμναστική), Βέρα Τουγκολούκοβα (Ρυθμική Γυμναστική), Σοφία Ασβεστά (Τζούντο/ -52Kg), Αλέξανδρος Τοφαλίδης (Ξιφασκία) και Έλενα Κουλιτσένκο (Άλμα εις Ύψος/Στίβος).

 Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της, τον πλατινένιο ΟΠΑΠ Κύπρου, και τους χρυσούς χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”.

 Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
9 Ιουνίου 2024

 

 

Search