Tuesday, 16 July 2024

Μνημόνιο Συναντίληψης υπέγραψαν ΕΟΑΚ - ΕΘΝΟΑ

Στην ανανέωση του υφιστάμενου, μεταξύ τους, Μνημονίου Συναντίληψης, προχώρησαν το Σάββατο, στο πλαίσιο της 34ης Συνόδου της ΕΟΑΚ, στην αίθουσα «Ευ Αγωνίζεσθαι» στο Ολυμπιακό Μέγαρο και στην τιμητική παρουσία υψηλόβαθμων εκπροσώπων του διεθνούς και ελληνικού Ολυμπισμού, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου (Ε.Ο.Α.Κ.) και η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Ελλάδας (ΕΘ.ΝΟ.Α), εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον τους για την προαγωγή της αμφίπλευρης συνεργασίας τους, και επιθυμώντας να ενδυναμώσουν τη μεταξύ τους συνεργασία, φιλία και κατανόηση.

Το Μνημόνιο υπέγραψαν εκ μέρους της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου, η Κοσμήτορας της ΕΟΑΚ, Δρ Κλέα Παπαέλληνα, και εκ μέρους της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας, ο Πρόεδρος της, Γιώργος Αλικάκος.

Η ισχύς αυτού του Πρωτοκόλλου είναι τετραετής από Ολυμπιακό έτος - στο επόμενο ολυμπιακό έτος , με δυνατότητα επέκτασης του κατόπιν συμφωνίας. Επιπρόσθετα, αυτό το Πρωτόκολλο μπορεί να τροποποιηθεί κατόπιν συμφωνίας των δύο συμβαλλομένων.

Ο υπεύθυνος του Τμήματος Εκπαίδευσης της ΚΟΕ, Γεώργιος Κορέλλης, αναφορικά με το Μνημόνιο είπε ότι είναι μια αμφίπλευρη συνεργασία μεταξύ της ΕΘΝΟΑ και της ΕΟΑΚ και σκοπός του Μνημονίου είναι κυρίως η ενδυνάμωση της μεταξύ τους συνεργασίας, φιλίας και κατανόησης προς όφελος και των δύο μερών μέσω ανταλλαγής πληροφοριών και απόψεων σε θέματα Ολυμπισμού, Ολυμπιακής Παιδείας, ανταλλαγής επισκέψεων κατόπιν προσκλήσεων για συμμετοχή σε εκδηλώσεις που διοργανώνει κάθε Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία, κοινή δράση σε θέματα Ολυμπισμού, κοινές διοργανώσεις, συντονισμός θεμάτων και απόψεων κατά τη διάρκεια αθλητικών γεγονότων, ανταλλαγή υλικού κυρίως σε έντυπη μορφή και ψηφιακή, που εκδίδει κάθε Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και ανταλλαγή επισκέψεων παραγόντων, στελεχών με σκοπό την ενημέρωση και το συντονισμό ενεργειών.

Μετά την υπογραφή, ο κ. Αλικάκος είπε ότι χαίρεται για αυτή την υπογραφή, για αυτή τη συνεργασία «και ειδικά τη συνεργασία που έχουμε με την Κλέα Παπαέλληνα, ειλικρινά το λέω αυτό».

Η Δρ Κλέα Παπαέλληνα, εκ μέρους της ΕΟΑΚ ευχαρίστησε τον κ. Αλικάκο «για την αγκαλιά με την οποία μας περιβάλει», και αναφέρθηκε πως προέκυψε η ένταξη των σχολείων της Κύπρου σε προγράμματα της ΕΘΝΟΑ.

Όπως είπε, όταν συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε μια Σύνοδο της ΕΟΑΚ, σε συνομιλία τους σε ένα από τα διαλείμματα, της είχε πει ο κ. Αλικάκος: «Μα αυτό που κάνουμε στην Ελλάδα γιατί να μην είναι και η Κύπρος ως αναπόσπαστο κομμάτι του ελληνισμού;».

Στη συνέχεια, είπε η κ. Παπαέλληνα, μίλησαν λίγο για το ομόγλωσσο και ομόθρησκο και μέχρι να μπουν μέσα για τις εργασίες της τότε Συνόδου, τον βρήκε να μιλά με τον τότε Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας και μέχρι την κήρυξη των εργασιών ήδη ο τότε Υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε σε παρέμβαση του την πρόσκληση της ΕΘΝΟΑ στη διαδικτυακή εβδομάδα.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων και απονομή τιμητικής πλακέτας στον Πρόεδρο της ΕΘ.ΝΟ.Α.

Πηγή ΚΥΠΕ / Δήμητρα Νικολάου
17 Ιουνίου 2024


• Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει ευχαριστίες στους χορηγούς της. Τον πλατινένιο χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου, τους χρυσούς χορηγούς ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ και LOGICOM, τους αργυρούς χορηγούς MEDOCHEMIE, ALLIANZ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, τον όμιλο ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ (χορηγός παροχής ιατρικών υπηρεσιών), την DELOITTE (χορηγός παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών), την TOYOTA Κύπρου (Mobility Partner) και την CABLENET (Communications) για τη συνεργασία και την στήριξη προς υλοποίηση του στόχου και της αποστολής της.

 

 

Search