Tuesday, 16 July 2024

Το Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλί Β (ΚΒ) συμμετείχε σε πρόγραμμα στην αρχαία Ολυμπία

Το Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλί Β(ΚΒ) συμμετείχε στο πρόγραμμα της «Ολυμπιακής Παιδείας-4η Ολυμπιακή εβδομάδα στα Σχολεία» της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σχολείου, στο πρόγραμμα, μετά από κλήρωση, συμμετείχαν 12 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, εκπαίδευσης, 1 Σχολείο της Κύπρου, 1 Σχολείο της Ομογένειας από την Αφρική και 1 Σχολείο της Ομογένειας από τη Γερμανία. Η θεματική ενότητα της Ολυμπιακής εβδομάδας 2024, ήταν «H Ολυμπιακή εβδομάδα στο δρόμο για το Παρίσι 2024».

Τα παιδιά γνώρισαν Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιους και Ευρωπαϊκούς πρωταθλητές που υπηρετούν με συνέπεια το «Ευ Αγωνίζεσθαι» και τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στη σκοποβολή, το χάντμπολ, το λέιζερ-ραν, την κωπηλασία, την άρση βαρών, αγωνίσματα στίβου και το πρωτοποριακό παιχνίδι Run & Out.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν από τη Δρα Πέλλα Πετράκη-Καββαδία για τη συμβολή της άσκησης στη βελτίωση της υγείας. Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες έλαβαν μία κάρτα υγείας ως οδηγό για ένα υγιεινό τρόπο ζωής και καλών συνήθειων για την υγεία.

Επίσης, συμμετείχαν σε πολλά διαδραστικά παιχνίδια και ομάδες εργασίας, με σενάρια διαχείρισης της ήττας κάτω από διαφορετικές οπτικές γωνίες, τον εκφοβισμό και έγιναν για λίγο μικροί δημοσιογράφοι, παρουσιάζοντας τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή, έχοντας κάνει μία «εικονική» συνέντευξη με έναν Ολυμπιονίκη/Παραολυμπιονίκη , τα οποία τους έδωσαν πλήρη χαρά και ευχαρίστηση και αποχαιρέτησαν την Αρχαία Ολυμπία κατενθουσιασμένοι.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη έκλεισε με επίσκεψη στο περιβαλλοντικό κέντρο του Κούμανι και ακολούθησε περιβαλλοντική δράση στο πανέμορφο δάσος της Φολόης.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές/τριες του σχολείου της Κύπρου παρουσίασαν ένα σύντομο φιλμ με θεματική το προφίλ του σχολείου τους και την ανάπτυξη των ολυμπιακών αξιών.

Η Επιτροπή συνεχάρη τα παιδιά για την πρωτοβουλία και τα προσκάλεσε επίσημα μέσω αντιπροσωπείας των μαθητών/τριών να συμμετέχουν παρουσιάζοντας το φιλμ καθώς και τις εντυπώσεις τους στην 34η Σύνοδο της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Κύπρου που τελέστηκε το Σάββατο 15 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Μέγαρο, Λευκωσίας.


Πηγή ΚΥΠΕ / Δήμητρα Νικολάου
17 Ιουνίου 2024

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της, τον πλατινένιο ΟΠΑΠ Κύπρου, και τους χρυσούς χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”.

 

 

Search