Friday, 16 August 2024

"Paris24" - Ποδηλασία : Έτοιμη για τον τελικό η Άντρη Χριστοφόρου στην Ποδηλασία Δρόμου

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ : Δήμητρα Νικολάου (Διαπιστευμένη Δημοσιογράφος ΚΟΕ)

Στις 14:00 θα δοθεί η εκκίνηση από την περιοχή Τροκαντερό για τον Τελικό Ποδηλασίας Δρόμου, όπου 90 αθλήτριες, ανάμεσα τους και η δική μας πρωταθλήτρια, η Άντρη Χριστοφόρου, θα διανύσουν μια απόσταση 157χλμ. Αρχικά θα ξεκινήσουν όλες μαζί, ώσπου να περάσουν από το πρώτο κομμάτι και μετά αρχίζει η μάχη, με την κάθε μια αθλήτρια να εφαρμόζει τη δική της τακτική, ούτως ώστε να παραμείνει στον αγώνα και να φτάσει στο τελικό σιρκουί.

Σε δηλώσεις της, η Κύπρια ποδηλάτρια είπε ότι «κάποιες χώρες ανάλογα με την βαθμολόγια που μάζεψαν τρέχουν με τέσσερις αθλήτριες , κάποιες με τρεις, με δύο και υπάρχουν και αρκετές χώρες με μία αθλήτρια όπως είμαι εγώ».

«Σίγουρα οι χώρες που τρέχουν με περισσότερες από μία αθλήτριες τους δίνετε η δυνατότητα να έχουν ευκαιρία ώστε να κάνουν και άλλες τακτικές, να χρησιμοποιήσουν τις αθλήτριες διαφορετικά και να βοηθηθεί η αρχηγός τους. Όμως, έτσι είναι πάντα στους Ολυμπιακούς. Μπορεί να είναι μειονέκτημα για μας αλλά είμαι συνηθισμένη για να τρέχω με αυτές τις συνθήκες», πρόσθεσε η Άντρη Χριστοφόρου.

Απαντώντας σε ερώτηση, η Κύπρια ποδηλάτρια είπε ότι έκανε μεγάλο μέρος της διαδρομής, στα πλαίσια της προετοιμασίας της, και το συμπέρασμα της μετά την προπόνηση είναι ότι η διαδρομή είναι πιο δύσκολη από ότι φαίνεται στο βιβλίο του αγώνα και αυτό είναι καλύτερο για τον ίδια.
«Όλα εξαρτώνται όμως με το πως θα αποφασίσουν οι μεγάλες χώρες να τρέξουν με την τακτική που θα ακολουθήσουν οι χώρες με τις 4 αθλήτριες και με τα φαβορί. Η μάχη θα ξεκινήσει από νωρίς και ο στόχος μου είναι φτάσω στο τελικό σιρκουί μαζί με το πρώτο γκρουπ , γιατί αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε ήδη λιγοστέψει αρκετά από τις 90 που θα ξεκινήσουμε και θα μπορέσω να διεκδικήσω την καλύτερη θέση που μπορώ μέσα στην τελική μάχη», σημείωσε.

Βιογραφικό Άντρης Χριστοφόρου
Ημ. Γέννησης: 2.4.1992
Πόλη Γέννησης: Λευκωσία
Άθλημα: Ποδηλασία
Όμιλος: Rolan (επαγγελματική ομάδα) και για πολλά χρόνια στον σύλλογο ποδηλασίας Κόρνου
Προπονητής: Βασίλης Αναστόπουλος. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα τη συνοδεύσει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ανέστης Κουρμπέτης.
Πως προκρίθηκε: Η Κύπρος εξασφάλισε την 42η θέση στην παγκόσμια κατάταξη UCI (οι χώρες που καταλαμβάνουν τις θέσεις 21 – 45 αποκτούν μία Ολυμπιακή κάρτα πρόκρισης.
Συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες: 3 (2016, 2021, 2024)
Κορυφαία της στιγμή: Η 1η θέση που κατέκτησε στο «La classique Morbihan» αγώνας κατηγορίας 1 στη Γαλλία το 2022.

Η Άντρη Χριστοφόρου είναι γεννημένη στις 2.4.1992, στη Λευκωσία και ξεκίνησε την ποδηλασία από πολύ μικρή ηλικία ανήκε για πολλά χρόνια στον Σύλλογο Ποδηλασίας Κόρνου. Προπονητής της είναι ο Βασίλης Αναστόπουλος και στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα την συνοδεύσει ο Ομοσπονδιακός προπονητής Ανέστης Κουρμπέτης. Η πρωταθλήτρια μας εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες για το Παρίσι, με την 42η θέση που εξασφάλισε η Κύπρος στην Παγκόσμια κατάταξη UCI και αυτή θα είναι η 3η παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από αυτή του 2016 στο Ρίο και του 2021 στο Τόκιο. Κορυφαία της στιγμή, η 1η θέση που κατέκτησε στο «La classique Morbihan» αγώνας κατηγορίας 1 στη Γαλλία το 2022.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, στους αργυρούς χορηγούς της MEDOCHEMIE, τον όμιλο ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ (χορηγός παροχής ιατρικών υπηρεσιών), την DELOITTE (χορηγός παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών), για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”.

Γραφείο Τύπου
Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

 

Search