Friday, 16 August 2024

"Paris24" : Ιστιοπλοΐα - Στην 35η θέση συνεχίζει η Μακρή

«Μένουν δύο ημέρες και θα κάνω ό,τι μπορώ για να ανεβάσω την Κύπρο μας όσο πιο ψηλά» δηλώνει η 21χρονη ιστιοπλόος
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ : Παπαδάκης Μικαέλο (Διαπιστευμένος Δημοσιογράφος ΚΟΕ)

Ένα κράμα μη επιθυμητών καιρικών συνθηκών, ατυχιών και λανθασμένων επιλογών είχαν ως αποτέλεσμα μια κακή τρίτη στα ILCA 6 (Laser) για τη Μαριλένα Μακρή, στην Ολυμπιακή Ρεγκάτα που διεξάγεται στη Μασσαλία. Η 21χρονη ιστιοπλόος, στη δεύτερη παρουσία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, είναι 35η γενικής, μετά από έξι ιστιοδρομίες, οι μισές εκ των οποίων έγιναν το Σάββατο (03/8) – διεξήχθησαν οι δύο προγραμματισμένες και αυτή που είχε χαθεί την Πέμπτη (01/8) λόγω άπνοιας. Το Σάββατο ο άνεμος ήταν 14-16 κόμβους.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ»
«Η μέρα δεν πήγε πολύ καλά. Έβγαλε πάρα πολύ αέρα που δεν είναι και το καλύτερό μου, όπως φαίνεται και από το αποτέλεσμα άλλωστε. Είμαι αρκετά πιο ελαφριά από τις άλλες, όχι πως αυτό έπρεπε να ήταν δικαιολογία. Έγιναν και κάποια λάθη. Δεν μου βγαίνει αυτός ο αγώνας από την πρώτη ημέρα. Μένουν δύο ημέρες, τέσσερις κούρσες, θα κάνω ό,τι μπορώ για να ανεβάσω την Κύπρο μας όσο πιο ψηλά» σχολιάζει η ίδια, η οποία εξ αρχής είχε πει ότι προτιμάει μπουνάτσες αφού έχασε μερικά κιλά το τελευταίο διάστημα λόγω ίωσης και έχει συγκριτικό μειονέκτημα στον ισχυρό άνεμο.

Το πρωί η Μακρή ξεκίνησε πολύ ενθαρρυντικά και πέρασε 11η την πρώτη σημαδούρα, όμως στο πρίμα έκανε λάθος επιλογές, κόλλησε και έχασε σχεδόν 20 θέσεις. Εν τέλει ήταν 31η. Στη δεύτερη κούρσα έκανε ξανά πολύ δυνατό όρτσα και ενώ πήγαινε για να γυρίσει την πρώτη σημαδούρα στη 15αδα, αναποδογυρίστηκε το σκάφος της και έχασε πάνω από 15 θέσεις. Ήταν 26η όπως και στην επόμενη, τελευταία ιστιοδρομία για την ημέρα. Συνολικά έχει 129β.

Πρώτη είναι η Ολλανδέζα Marit Bouwmeester με 12β ενώ ακολουθεί ο Δανέζα Rindom με 28β και η Βρετανίδα Snellgrove με 39β.

* Το Σάββατο (03/8) έγιναν και οι τελικοί στα IQFOIL που είχαν αναβληθεί την προηγούμενη ημέρα. Στις Γυναίκες, όπου είχε αγωνιστεί και η Λάππα, τα μετάλλια πήγαν στις τρεις κοπέλες που ήταν πρώτες και στα προκριματικά, όμως η Ιταλίδα Maggetti έκανε την έκπληξη και από την τρίτη θέση βρέθηκε στο χρυσό, η Ισραηλινή Kantor έμεινε δεύτερη όπως ήταν σε όλο τον αγώνα ενώ η Βρετανίδα Emma Wilson, που ήταν πρώτη σε όλο τον αγώνα, περιορίστηκε στο χάλκινο.

Για την Κυριακή και τη Δευτέρα δεν υπάρχουν κούρσες μεταλλίων και οι επόμενες είναι την Τρίτη (06/8) στα Laser.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, στον πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους Επίσημους Συνεργάτες Cablenet και Deloitte, για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της, υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι #TeamCyprus.

Γραφείο Τύπου
Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

 

Search