Saturday, 17 August 2024

"Paris24" : Ιστιοπλοΐα - Άνοδος τριών θέσεων για τη Μακρή που βλέπει 30αδα

Είχε μια 30η και μια 17η θέση που είναι το καλύτερο πλασάρισμα της στον αγώνα
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ : Παπαδάκης Μικαέλο (Διαπιστευμένος Δημοσιογράφος ΚΟΕ)

Τη μάχη στη θάλασσα της Μασσαλίας συνέχισε την Κυριακή (04/8) η Μαριλένα Μακρή η οποία ήταν 30η στην πρώτη ιστιοδρομία της ημέρας και 17η στην αμέσως επόμενη, ισοφαρίζοντας το καλύτερο πλασάρισμα της στον αγώνα (ήταν 17η και στην πρώτη ιστιοδρομία της δεύτερης ημέρας). Ο αγώνας στα ILCA 6 ολοκληρώνεται τη Δευτέρα (05/8) με άλλες δύο ιστιοδρομίες, την ένατη και τη δέκατη, με την 21χρονη πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Αμμοχώστου να στοχεύει σε δύο καλά πλασαρίσματα προκειμένου να μπει στην πρώτη 30αδα. Σημειώνεται ότι η Μακρή, Νο40 στον κόσμο, ήταν 33η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του «Τόκυο 2020».

«Δεν μπορεί να είναι για εμένα στόχος το Top30 ή να ξεπεράσω την επίδοση του Τόκυο, όμως μένουν δυο κούρσες και καθώς περιμένω ότι ο άνεμος δεν θα είναι τόσο δυνατός στην τελευταία ημέρα, είμαι αισιόδοξοι ότι θα κινηθώ γρήγορα και θα πλασαριστώ ψηλά» δήλωσε η Μαριλένα αργά το απόγευμα, μετά το τέλος του αγώνα.

Στον αγώνα προηγείται η Ολλανδία Μarit Βouwmeester με διαφορά 28 βαθμών από τη δεύτερη Rindom (Δανία). Της αρκεί διαφορά 19 βαθμών για να «κλειδώσει» το χρυσό πριν την κούρσα μεταλλίων της Τρίτης (06/8). Τρίτη η Ελβετίδα Jayet με 59β. Η Μακρή έχει 176β.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, στον πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και τους Αργυρούς Χορηγούς Χαραλαμπίδης/ Κρίστης, Allianz και Medochemie , για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της, υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι #TeamCyprus.

Γραφείο Τύπου
Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

 

Search