Saturday, 17 August 2024

"Paris24" : Σκοποβολή - Στην 20η θέση στον κόσμο η Κωνσταντίνα Νικολάου στην παρθενική της εμφάνιση σε Ολυμπιάδα

Η Κωνσταντίνα μάζεψε αρκετές εμπειρίες από αυτό τον αγώνα, τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει και στην επόμενη τετραετία ως ένα μεγάλο όπλο για να διεκδικήσει την πρόκριση της για το Λος Άντζελες, είπε ο προπονητής της, Μιχάλης Κατζιανής
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ : Δήμητρα Νικολάου (Διαπιστευμένη Δημοσιογράφος ΚΟΕ)

Στην 20η θέση στον κόσμο η Κύπρια σκοπεύτρια, Κωνσταντίνα Νικολάου, στην παρθενική της εμφάνιση σε Ολυμπιάδα .

Παρά την εξαιρετική της προσπάθεια, η Κωνσταντία Νικολάου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στον τελικό του Σκητ, στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες, Παρίσι 2024, καθώς στη δεύτερη μέρα είχε 45 επιτυχίες στους 50 δίσκους και με συνολικό αποτέλεσμα 116/125 κατέλαβε τελικά την 20η θέση λόγω ισοβαθμίας.

Την πρώτη μέρα του προκριματικού είχε καταλάβει την 9η θέση με 71 επιτυχίες στους 75 δίσκους, ενώ στην δεύτερη μέρα, στην πρώτη πούλα είχε 22 επιτυχίες στους 25 δίσκους, ενώ στην δεύτερη είχε 23 επιτυχίες στους 25 δίσκους

Σε δηλώσεις του και ερωτηθείς τι συνέβη τη δεύτερη μέρα, ο προπονητής της Κωνσταντίνας, Μιχάλης Κατζιανής, είπε ότι μπήκε λίγο στραβά στην πρώτη πούλα , λίγο η πίεση, λίγο το γεγονός ότι δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί απόλυτα , έγιναν κάποια λάθη στο ξεκίνημα, τα οποία επηρέασαν την γενικότερη πορεία της μέρας

Απαντώντας σε ερώτηση, ο Μιχάλης Κατζιανής είπε ότι είναι η πρώτη συμμετοχή για την Κωνσταντίνα .
«Οι Ολυμπιακοί είναι ιδιαίτερος αγώνας . Ο αθλητής καλείται να διαχειριστεί αρκετούς εξωγενείς παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν την αθλητική του απόδοση και πόσο μάλλον στην σκοποβολή που είναι ένα άθλημα καθαρά συγκέντρωσης. Ήταν για την Κωνσταντίνα η πρώτη συμμετοχή , προσπαθήσαμε να απομονώσουμε κάποιους παράγοντες που έχουν να κάνουν με ήχους, κόσμο, με τα media, με τις κινήσεις στο χώρο, με τους θεατές να ζητωκραυγάζουν . Την πρώτη μέρα είχαμε μια μέτρια αρχή, στη συνέχεια το διαχειριστήκαμε σωστά . Τη δεύτερη μέρα του αγώνα λίγο η απειρία από τέτοιες διοργανώσεις , λίγο το γεγονός ότι δεν κατάφερε να ξεκουραστεί, δεν της επέτρεψε να μπει με καθαρό μυαλό και να διαχειριστεί όπως έπρεπε τον αγώνα της», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι η συμμετοχή και μόνο σε μια τέτοια διοργάνωση είναι μεγάλη ευλογία για τους αθλητές που συμμετέχουν εδώ στο Παρίσι.
«Η συνέχεια για την Κωνσταντίνα συγκεκριμένα μάζεψε αρκετές εμπειρίες από αυτό τον αγώνα, τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει και στην επόμενη τετραετία ως ένα μεγάλο όπλο για να διεκδικήσει την πρόκριση της για το Λος Άντζελες. Ευχαριστούμε όσους μας στήριξαν για να φτάσουμε μέχρι εδώ , την πολιτεία , όλους τους φορείς του τόπου , τους χορηγούς της αθλήτριας και ευελπιστούμε να παραμείνουν δίπλα μας για να δώσουμε ξανά μια νέα μάχη για να καταφέρουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό την επόμενη τετραετία. Εγώ σαν Μιχάλης είμαι ευγνώμων προς την Κωνσταντίνα που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε ένα ταξίδι και να ζήσουμε αυτές τις εμπειρίες μαζί και ευελπιστούμε την επόμενη φορά να έχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα , να φτάσουμε και στον επιθυμητό στόχο στους Ολυμπιακούς», κατέληξε.

Στο μεταξύ, στον τελικό του Σκητ Γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων συμμετείχε και η Ελληνίδα Εμμανουέλα Κατζουράκη, η οποία κατέλαβε την πέμπτη θέση στη γενική κατάταξη.
Το χρυσό μετάλλιο πήρε η Francisca Crovetto Chadid, από τη Χιλή, το αργυρό η Jo Amber Rutter από τη Μεγάλη Βρετανία και το χάλκινο μετάλλιο η Jewell Austen Smith, από τις ΗΠΑ.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, και στους αργυρούς χορηγούς της MEDOCHEMIE, ALLIANZ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”.

Γραφείο Τύπου
Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

 

Search