Sunday, 18 August 2024

"Paris24" : Στίβος - Ένατος ο Μίλαν Τραΐκοβιτς στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Συγχαρητήρια στον Παύλο Κοντίδη και σε όλη την ομάδα, έστειλε από την μικτή ζώνη ο Κύπριος πρωταθλητής, χαρακτηρίζοντας την παρουσία της Κύπρου στο Παρίσι πετυχημένη.ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ : Δήμητρα Νικολάου (Διαπιστευμένη Δημοσιογράφος ΚΟΕ)

Άγγιξε τον τελικό ο πρωταθλητής μας, Μίλαν Τραΐκοβιτς, και για 6 εκατοστά έμεινε εκτός του τελικού των 110μ. με εμπόδια, και κατέλαβε συνολικά την 9η θέση στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, μαζί με τον Ιάπωνα Σιουνσούκε Ινζουμίγι. Είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στην ιστορία τόσο του κυπριακού στίβου όσο και της πατρίδας μας στη διοργάνωση.

Ο Μίλαν ήταν 3ος στην 3η ημιτελική σειρά των 110μ. με εμπόδια, με επίδοση 13.32, χάνοντας στο νήμα την ευκαιρία να γίνει μόλις ο δεύτερος αθλητής της Κύπρου με παρουσία σε δύο τελικούς Ολυμπιακών Αγώνων, αφού ο 8ος του τελικού, ο Ιάπωνας Ρασίντ Μουρατάκε προκρίθηκε με 13.26.

Ο 32χρονος 7ος Ολυμπιονίκης του Ρίο έκανε πολύ καλή εκκίνηση , βρισκόταν ψηλά, προσπάθησε και πίεσε να μείνει στην τρίτη θέση, κάτι που τα κατάφερε, πραγματοποιώντας άλλη μία εντυπωσιακή εμφάνιση στο υψηλότερο επίπεδο, ωστόσο έμεινε εκτός τελικού για 6 εκατοστά.

Το ολυμπιακό ταξίδι του Μίλαν Τραΐκοβιτς, μπορεί να ολοκληρώθηκε την Τετάρτη στενάχωρα, όμως η παρουσία του για τρίτη φορά σε ημιτελικά Ολυμπιακών Αγώνων αποτελεί τεράστια επιτυχία για τον μεγάλο αυτό αθλητή.

Ο Μίλαν Τραΐκοβιτς, σε δηλώσεις του στην μικτή ζώνη μετά τον αγώνα είπε: «Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια μου στον Παύλο, τεράστιος αθλητής, και σε όλη την ομάδα. Όλα τα παιδιά που ήταν εδώ προσπάθησαν, πάλεψαν, με ότι είχαν και δεν είχαν και φτάσαμε σε αρκετά καλές επιδόσεις και είναι μια πολύ πετυχημένη θεωρώ παρουσία της Κύπρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού».

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, και στους αργυρούς χορηγούς της ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, DELOITTE (χορηγός παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών), για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”.

Γραφείο Τύπου
Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

 

Search