Tuesday, 16 July 2024

Αγώνας Ακριβείας Κλασικών Αυτοκινήτων : Γεώργιος Παπαγεωργίου (Μέλος Ε.Σ ΚΟΕ) : «Καθοδηγητής μας το αίσθημα φιλανθρωπίας και κοινωνικής προσφοράς»

Ποσό ύψους 24 χιλιάδων ευρώ συγκεντρώθηκε από την 7η Φιλανθρωπική Εκδήλωση Δήμου Αθηένου που έθεσε υπό την αιγίδα της η ΚΟΕ

Mε μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η φιλανθρωπική εκδήλωση «7ος Αγώνας Ακριβείας Κλασικού Αυτοκινήτου» που διοργανώθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου από τον Δήμο Αθηένου, και είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ).

Στον αγώνα συμμετείχαν πληρώματα 110 αυτοκινήτων, και η διοργάνωση που ξεκίνησε και συνεχίζεται με πρωτοβουλία της οικογένειας της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου, είχε και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Όλες οι εισφορές, που ανήλθαν στις 24.000 ευρώ, δόθηκαν για ενίσχυση του ταμείου της Επιτροπής Κοινωνικής Πρόνοιας Αθηένου, για βοήθεια δυσπραγούντων Αθηενιτών.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή στο πλαίσιο των κοινωνικών της δραστηριοτήτων αλλά και θεωρώντας ότι οι στόχοι του αγώνα ευθυγραμμίζονται με τις Ολυμπιακές αξίες της φιλίας και της αλληλεγγύης, έθεσε υπό την αιγίδα της την όλη εκδήλωση. Είχε επίσης αγωνιστική συμμετοχή με τέσσερα πληρώματα που αποτελούνταν από τον Αντιπρόεδρο Γιώτη Ιωαννίδη και συνοδηγό τον Σωτήρη Σωτηρίου, το Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ Γιώργο Παπαγεωργίου με συνοδηγό την Λίντα Μουσουλίδου, τον κ.Φοίβο Κωνσταντινίδη (Μέλος Επιτροπής Γυναίκα και Αθλητισμός) και συνοδηγό την κα Ιωάννα Δημητρίου (Πρόεδρο Επιτροπής Γυναίκα και Αθλητισμός) και τους Μάριο Τσαγγάρη (οδηγό) και Λένο Παναγιώτου (συνοδηγό).

Η εκκίνηση του αγώνα στο Δημαρχείο Αθηένου δόθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Αλέξη Βαφεάδη και τον Δήμαρχο Αθηένου κ. Κυριάκο Καρεκλά.

Στην εκδήλωση που ακολούθησε του τερματισμού στην αίθουσα «Ανάμνησις», πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των επάθλων στους νικητές. Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ο κ. Παπαγεωργίου σημείωσε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα : «Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς αποφάσισε τον Μάρτιο του 2022 να θέσει την εκδήλωση αυτή υπό την αιγίδα της. Ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι και βρισκόμαστε ήδη στον τρίτο του σταθμό, με καθοδηγητή το αίσθημα της φιλανθρωπίας και της κοινωνικής προσφοράς».

Ο κύριος Παπαγεωργίου συνεχάρη τους νικητές, και εξήρε την πρωτοβουλία των διοργανωτών, όπως επίσης και την άρτια διοργάνωση του αγώνα. Ευχήθηκε επίσης η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον.
Θερμές ευχαριστίες για τη συνεργασία απήθυναν επίσης ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς και εκ μέρους της οικογένειας της αείμνηστης Μαρίας Θεοδώρου ο γιος της κ. Δώρος Θεοδώρου, σημειώνοντας αμφότεροι, ότι στόχος είναι η συνεχής αναβάθμιση του αγώνα. Ευχαριστίες εκφράζονται επίσης στους χορηγούς (οι οποίοι κάθε φορά αυξάνονται), στους συμμετέχοντες, αλλά και σε όλους όσοι συνέβαλαν με διάφορους τρόπους στην επιτυχή διεξαγωγή του Αγώνα Ακριβείας Ιστορικού Αυτοκινήτου.

Βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι»
Το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» απονεμήθηκε στο πλήρωμα που αποτελούσαν οι Όμηρος Ομήρου και Δαμιανός Δαμιανού από τον τέως Πρεσβευτή «Ευ Αγωνίζεσθαι» κ.Φοίβο Κωνσταντινίδη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αθηένου κ. Κυριάκος Καρεκλάς ανακοίνωσε ότι ως προκαταρκτική ημερομηνία για την πραγματοποίηση του 8ου Φιλανθρωπικού Αγώνα Ακριβείας Ιστορικού Αυτοκινήτου Αθηένου ορίστηκε η 27η Απριλίου 2025.

Η ΚΟΕ επιθυμεί για άλλη μια φορά να απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της, τον πλατινένιο ΟΠΑΠ Κύπρου, τους χρυσούς χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, στους αργυρούς χορηγούς της, MEDOCHEMIE, ALLIANZ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΚΡΙΣΤΗΣ, την TOYOTA Κύπρου (Mobility Partner), DELOITTE (Professional Services Partner) και CABLENET (Communications Partner), για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση του στόχου και της αποστολής της.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
17 Μαΐου 2024

 

 

Search