Friday, 16 August 2024

"Paris24" : Ιστιοπλοΐα - Έβγαλε ψυχή ο Κοντίδης για να μπει στην 3αδα

Έδωσε μεγάλη μάχη κυρίως στην πρώτη αλλά και στη δεύτερη κούρσα του Σαββάτου
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ : Παπαδάκης Μικαέλο (Διαπιστευμένος Δημοσιογράφος ΚΟΕ)

«Είμαι ικανοποιημένος με τη θέση μου στην κατάταξη αλλά όχι τόσο ικανοποιημένος που έμενα τόσο πίσω στην αρχή και έπρεπε να παλέψω πολύ σκληρά, να πιέσω πολύ το σώμα μου και να κάνω και σωστή τακτική για να τερματίσω μπροστά» δήλωσε ο Παύλος Κοντίδης, επιστρέφοντας στην Ολυμπιακή Μαρίνα της Μασσαλίας, μετά από δύο ιστιοδρομίες στα ILCA 7 (Laser), που τον βρήκαν 10o και 5ο και συνολικά τρίτο στη γενική κατάταξη – από 6ος που ήταν την πρώτη ημέρα και 4ος τη δεύτερη.

Ο Παύλος έχει 42β έναντι 40β του Βρετανού Beckett που έκανε comeback το Σάββατο και 18β του Χρυσού Ολυμπιονίκη του «Τόκυο 2020», Matt Wearn. Οι τρεις αυτοί αθλητές θεωρούνταν φαβορί πριν ξεκινήσει ο αγώνας.

Η Κατάταξη (Σε 6 Ιστιοδρομίες)
1. Wearn (Αυστραλία) 18β
3. Beckett (Μ. Βρετανία) 40β
3. ΚΟΝΤΙΔΗΣ (ΚΥΠΡΟΣ) 42β
4. Peschiera (Περού) 47β
5. Saunders (N. Ζηλανδία) 48β

Ανέβηκε ένα βουνό με υπερπροσπάθεια
«Σε σχέση με του που βρισκόμουν στην αρχή της ημέρας και στις πρώτες σημαδούρες, στο τέλος ήταν μια καλή μέρα. Δεν μάζεψα πολλούς βαθμούς ενώ φαινόταν ότι θα μπορούσα να φορτωθώ πολύ περισσότερους» εξήγησε ο Παύλος, ο οποίος βρέθηκε 27ος στην πρώτη σημαδούρα της πρώτης ιστιοδρομίας και είχε να ανέβει ένα βουνό, μέχρι τελικά να τερματίσει 10ος. Στη δεύτερη ιστιοδρομία τα πράγματα ήταν πιο καλά και από την 8η θέση τερμάτισε 5ος μετά από μεγάλη μάχη με το Βρετανό Beckett που διατηρήθηκε εν τέλει 4ος και 2ος γενικής – εάν τον είχε περάσει ο Παύλος, θα ήταν ισόβαθμοι στους 41β με τον Παύλο στη δεύτερη θέση.

Ο Κοντίδης χρειάστηκε να κάνει υπερπροσπάθεια για να σώσει αρχικά την ημέρα και για να ανέβει τρίτος στην πορεία, καταθέτοντας κάθε ικμάδα των δυνάμεων του στη θάλασσα της Μασσαλίας.

Σημειώνεται ότι ο 34χρονος ιστιοπλόος δεν έχει περιθώριο για άλλη κακή κούρσα αφού έχει ήδη μια 27η θέση την οποία διαγράφει. Εάν κάνει κακή κούρσα θα την χρεωθεί ή αν είναι κάτω από την 27η θέση θα χρεωθεί την 27η που δεν θα είναι καλή εξέλιξη. Τα άλλα του σκορ είναι τρεις πέμπτης θέσεις, μια 10η και μια 17η. Και τις τρεις ημέρες, η πρώτη κούρσα δεν είναι καλή, ενώ στη δεύτερη είναι πέμπτος!

«Συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος»
«Οι βαθμολογίες είναι αρκετά ψηλές, πλην του Αυστραλού που κάνει πολύ καλό αγώνα προς το παρόν. Υπάρχουν ακόμα τέσσερις ιστιοδρομίες, συν η κούρσα μεταλλίων, υπάρχουν πολλοί βαθμοί στο τραπέζι, αλλάζουν οι καιρικές συνθήκες άρα συνεχίζουμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος να μαζέψουμε όσο πιο λίγους βαθμούς μπορούμε» εξήγησε ο Κοντίδης, δις παγκόσμιος πρωταθλητής (2017, 2018).

Πάντως ο Κοντίδης, Νο9 στον κόσμο, φάνηκε αρκετά αισιόδοξος για την πορεία του αγώνα ο οποίος συνεχίζεται με δύο ιστιοδρομίες την Κυριακή (04/8) και άλλες τόσες τη Δευτέρα (05/8). Οι δέκα πρώτοι θα διεκδικήσουν τα μετάλλια την Τρίτη (06/8). Οι άνεμοι ήταν ισχυροί το Σάββατο, 14-16 κόμβους, ενώ εκτιμάται ότι θα πέσουν τις επόμενες μέρες.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στο Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, στον πλατινένιο Χορηγό ΟΠΑΠ Κύπρου και στους Χρυσούς Χορηγούς Τράπεζαμ Κύπρου και Logicom, για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της, υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι #TeamCyprus.

Γραφείο Τύπου
Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής

 

 

Search