Παρασκευή, 03 Μαΐου 2024

"Birmingham 2022" : Ποδηλασία : Ψηλά στην κατάταξη ο Μιλτιάδης - Δεν βγήκε στην Χριστοφόρου

Του Θωμά Κεττένη – Απεσταλμένου ΚΥΠΕ / ΚΟΕ
Φωτογραφίες Paris J. Andreou (Συνεργάτης KOE/ΚΕΚΑ - “Birmingham 2022”)

Πιάνοντας την καλή του απόδοση, ο ποδηλάτης της αποστολής της Κυπριακής Επιτροπής Κοινοπολιτειακών Αγώνων Ανδρέας Μιλτιάδης, κατέλαβε την πολύ τιμητική 10η θέση ανάμεσα σε 57 αθλητές στον Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης στους 22ους Κοινοπολιτειακούς του Μπέρμιγχαμ 2022.

Στον αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης Ανδρών, ο Ανδρέας Μιλτιάδης διένυσε την απόσταση των 37,4 χιλιομέτρων σε 49 λεπτά, 50 δευτερόλεπτα και 49 εκατοστά του δευτερολέπτου (49:50.49), έχοντας διαφορά από τον πρώτο 3:29, έχοντας μέση ταχύτητα 45,02 χιλιόμετρα την ώρα.

Ευχαριστημένος από την απόδοση αλλά και τη θέση του στον Αγώνα Time Trial δήλωσε στον απεσταλμένο ΚΥΠΕ/ΚΟΕ Θωμά Κεττένη ο Κύπριος ποδηλάτης μετά τον αγώνα. «Πιστεύω πήγα πολύ καλά, ήταν μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδρομή και σίγουρα έκανα ότι μπορούσα και είμαι ευχαριστημένος από την απόδοση και τη θέση μου», είπε ο Ανδρέας.

Επόμενος Αγώνας του Μιλτιάδη στους Κοινοπολιτειακούς είναι την Κυριακή ο Αγώνας Ποδηλασίας Δρόμου μήκους 160 χιλιομέτρων, και στόχος είναι ένα καλό μια καλή τακτική που θα του δώσει ένα καλό πλασάρισμα στην κατάταξη. «Υπάρχουν ομάδες στον Αγώνα Δρόμου οι οποίες θα δουλέψουν ομαδικά. Στόχος είναι να μείνω στο γκρουπ και στο τέλος να δώσω ότι μπορώ για να πετύχω το καλύτερο αποτέλεσμα», είπε.

Κουρασμένη από το «γύρο Γαλλίας» η Άντρη Χριστοφόρου
Η συμμετοχή της στο Tour De France που ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγες μέρες, κόστισε στην Κύπρια ποδηλάτη Άντρη Χριστοφόρου από μια καλύτερη απόδοση και έναν καλύτερο χρόνο στον Αγώνα Ατομικής Χρονομέτρησης στους 22ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες «Μπέρμιγχαμ 2022».

Αυτό δήλωσε η ίδια στον απεσταλμένο του ΚΥΠΕ/ΚΟΕ Θωμά Κεττένη λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγώνα της, στον οποίο κατέλαβε την 21η θέση ανάμεσα σε 36 αθλήτριες. Η Άντρη διένυσε τα 28.8 χιλιόμετρα σε 45 λεπτά, 8 δευτερόλεπτα και 55 εκατοστά (45:08.55) πέντε λεπτά, τρία δευτερόλεπτα και 35 εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από την πρώτη (5:03.35) και έχοντας μέση ταχύτητα 38.28 χιλιόμετρα ανά ώρα.

«Ήμουν πίσω από μια καλή απόδοση στον Αγώνα ατομικής χρονομέτρησης λόγω μάλλον της συμμετοχής μου στο Tour De France», είπε στο ΚΥΠΕ η Χριστοφόρου εξηγώντας πως η κούραση και η καταπόνηση του σώματος από τον Γύρο της Γαλλίας βγήκε στον σημερινό αγώνα, κάτι για το οποίο υπήρχαν πολλές πιθανότητες να συμβεί.

Όπως είπε ο αγώνας με ποδήλατο ΤΤ, δηλαδή ατομικής χρονομέτρησης, είναι πολύ διαφορετικός από τον αγώνα αντοχής δρόμου με ποδήλατο δρόμου, όπως οι πλείστες διαδρομές του ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας.

Εξέφρασε την πεποίθηση ωστόσο πως την Κυριακή στον Αγώνα Ποδηλασίας Δρόμου θα είναι πολύ καλύτερα και θα διεκδικήσει μια καλύτερη θέση. Ο αγώνας της Κυριακής για τις Γυναίκες αρχίζει στις 8 το πρωί.

Αυτή την ώρα διεξάγεται ο Αγώνας Ατομικής Χρονομέτρησης των Ανδρών με τη συμμετοχή του Ανδρέα Μιλτιάδη, ο οποίος αναμένεται να αγωνιστεί στις 14:19 (τοπική ώρα). Στον αγώνα συμμετέχουν 57 αθλητές και ο Μιλτιάδης θα είναι 42ος στη σειρά εκκίνησης.

Στον Αγώνα των Γυναικών, την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Αυστραλή Grace Brown με χρόνο 40:05.20 (μέση ταχύτητα 43.1 χλμ), τη δεύτερη και το αργυρό η Αγγλίδα Anna Henderson με χρόνο 40:38.55 (μέση ταχύτητα 42.5 χλμ), και την τρίτη και το χάλκινο μετάλλιο η Νεοζηλανδή Georgia Williams με χρόνο 41:25.27 (μέση ταχύτητα 41.7 χλμ).

Οι ΚΟΕ/ΚΕΚΑ επιθυμούν να ευχαριστήσουν τους Χρυσούς Χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, τους Ασημένιους Χορηγούς Medochemie, Allianz και Χαραλαμπίδης Κρίστης, για τη συνεισφορά τους στην συμμετοχή της αποστολής στους Αγώνες.

4 Αυγούστου 2022

 

 

Search