Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Συμμετοχή στις Συνόδους της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου, ανακοινώνει ότι μέσα στο 2020, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία (ΔΟΑ), πραγματοποιεί για πρώτη φορά Διαδικτυακές και Διαδραστικές Συνεδρίες ως ακολούθως:

Α) 60η Διεθνής Σύνοδος της ΔΟΑ για Νέους Συμμετέχοντες

Η 60η Διεθνής Σύνοδος της ΔΟΑ για Νέους Συμμετέχοντες θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 04/09 – 10/09/2020 και θα έχει ως κύριο θέμα ‘‘Ολυμπισμός και Ανθρωπισμός’’ και ειδικό θέμα ‘‘Ολυμπιακοί Αγώνες: Ανθρώπινα δικαιώματα, διαφορετικότητα και αποδοχή στον αθλητισμό’’.

Οι Συνεδρίες θα πραγματοποιούνται διαδικτυακώς και θα μεταδίδονται καθημερινά σε ζωντανή σύνδεση στις 16:00 ώρα Κύπρου.

Δικαίωμα συμμετοχής από την Κύπρο έχουν ένας άντρας ή μια γυναίκα, ηλικίας 20-35 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν πολύ καλή γνώση Αγγλικής ή Γαλλικής Γλώσσας. Παράλληλα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε θέματα Ολυμπισμού ενώ θα πρέπει να μην έχουν συμμετάσχει ξανά σε προηγούμενες συνόδους της ΔΟΑ. Βασικό κριτήριο για την επιλογή τους είναι η συμμετοχή τους σε προηγούμενες Εθνικές Συνόδους που διοργανώνονται από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία Κύπρου.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν ένα σύντομο βιογραφικό μέχρι τη Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020 στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή στη διεύθυνση: Αμφιπόλεως 21, 2025 Στρόβολος, τηλ: 22449880, φαξ: 22449890

Β) Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία σε συνεργασία με το τμήμα Αθλητικής Οργάνωσης και Διοίκησης (στη Σπάρτη) του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου, διοργανώνει για τον ακαδημαϊκό χρόνο 2020-2021 μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο: ‘‘Ολυμπιακές Σπουδές, Ολυμπιακή Παιδεία, Οργάνωση και Διοίκηση Ολυμπιακών Εκδηλώσεων’’.

Δικαίωμα υποβολής ενδιαφέροντος έχουν όσοι είναι απόφοιτοι Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, με πτυχίο στις Ολυμπιακές Σπουδές, στην Αθλητική Οργάνωση και Διοίκηση, Φυσική Αγωγή, Δημοσιογραφία, Οικονομικά καθώς και κάτοχοι πτυχίων σε συναφή με τα προαναφερθέντα θέματα.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι τρία (3) εξάμηνα. Οι φοιτητές υποχρεούνται να παρευρεθούν στα δύο εξάμηνα διαλέξεων στην Ελλάδα ενώ το τρίτο εξάμηνο πραγματοποιείται εξ’ αποστάσεως.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις τις Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία και στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου στη Σπάρτη.

Οι ενδιαφερόμενοι μαζί με το βιογραφικό τους θα πρέπει να προσκομίσουν στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., ή οδός Αμφιπόλεως 21, 2025 Στρόβολος) τα πιο κάτω:
• Ένα πιστοποιημένο αντίγραφο διπλώματος ή πτυχίου με αναλυτική βαθμολογία
• Δύο συστατικές επιστολές εκ των οποίων η μία να προέρχεται από καθηγητή Πανεπιστημίου. Οποιαδήποτε άλλη συστατική επιστολή ειδικά από Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή ή Ακαδημία ή άλλου αθλητικού οργανισμού θα ληφθεί υπόψη.
• Αντίγραφο οποιουδήποτε διπλώματος ξένης γλώσσας.
• Ευδιάκριτο αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου
• Αντίγραφο οποιασδήποτε δημοσιευμένης ακαδημαϊκής εργασίας
• Δύο ευδιάκριτες φωτογραφίες διαβατηρίου
• Όλα τα επισυναπτόμενα έντυπα θα πρέπει να είναι πιστοποιημένα από επίσημο φορέα

Η τελευταία προθεσμία υποβολής ενδιαφέροντος έχει επεκταθεί για τη Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2020.

18/05/2020
τέλος-

 

 

Search