Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Οι αθλητές της Κύπρου γιόρτασαν την Ολυμπιακή Ημέρα στο Instagram!

Οι αθλητές της Ολυμπιακής και προ-Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου, αρκετοί Olympians προηγούμενων Ολυμπιακών Αγώνων, ανερχόμενα ταλέντα και σημερινοί πρωταθλητές, «ενώθηκαν» μέσω του Instagram την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής για εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας και τη διάδοση των Αξιών και Μηνυμάτων της Ημέρας.

Μετά το κάλεσμα της ΚΟΕ για εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας μέσω των hashtags #TeamCyprus και #OlympicDay και με tag το handle (@cyprusolympic) της ΚΟΕ στο Instagram, δεκάδες ήταν τα posts, με ωραίες φωτογραφίες και όμορφα μηνύματα. Χαρακτηριστικό της επιτυχίας της καμπάνιας στο Instagram, ήταν οι 23 χιλιάδες περίπου θεάσεις που έλαβαν τα 50 stories με tag στην ΚΟΕ και τα οποία έγιναν re-mentioned.

Κάλεσμα προς τις Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές να συμμετέχουν στους εορτασμούς της Ολυμπιακής Ημέρας μέσω διαδικτύου, λόγω της δύσκολης κατάστασης που περνά ο πλανήτης με την πανδημία, έκαναν τις προηγούμενες εβδομάδες η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) και η Ευρωπαϊκές Ολυμπιακές Επιτροπές (ΕΟΕ). Από πλευράς ΚΟΕ επιλέχθηκε να «τρέξει» η πιο πάνω καμπάνια στο Instagram (@cyprusolympic).

Στην καμπάνια συμμετείχαν και οι έντεκα αθλητές που πήραν μέχρι στιγμής την πρόκριση στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκιο 2020», που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021. Πρόκειται για τους Άντρη Ελευθερίου, Μαριλένα Μακρή, Μίλαν Τραΐκοβιτς, Παύλο Κοντίδη, Απόστολο Παρέλλη, Δημήτρη Κωνσταντίνου, Ελένη Αρτυματά, Μάριο Γεωργίου, Ανδρέα Καριόλου, Άντρη Χριστοφόρου και Ανδρέα Μακρή.

Τα δικά τους stories και posts, χρησιμοποιώντας τα hashtags #TeamCyprus και tag την ΚΟΕ, έκαναν επίσης οι Olympians Ραμόνα Παπαϊωάννου, Μάριος Αθανασιάδης, Κρίστοφερ Παπαμιχαλόπουλος, Σοφία Παπαμιχαλοπούλου, Χρυσταλλένη Τρικωμίτη, Δώρα Κυριάκου, Λεοντία Καλλένου, Σταύρος Μιχαηλίδης και Άντρη Σιάλου. Στην καμπάνια έλαβαν μέρος και πολλοί πρωταθλητές μας, όπως οι Κωνσταντίνα Νικολάου, Κυριακή Κουττούκη, Ανδρέας Στυλιανού, Γεωργία Κωνσταντινίδου, Μαριώτα Αγγελοπούλου, Γιώργος Μπαλαρτζισβίλι, Γεωργία Επιφανίου, Σοφία Ασβεστά, Άριστος Μιχαήλ, Παναγιώτης Λοϊζίδης, Ηλίας Γεωργίου και Ανδρέας Κόκκινος. Πολλά ήταν και τα posts από νεαρούς αθλητές, και άλλους φορείς.

Η Ολυμπιακή Ημέρα καθιερώθηκε το 1948 από τη ΔΟΕ με σκοπό τον εορτασμό της γέννησης των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων στις 23 Ιουνίου 1894 στη Σορβόννη του Παρισιού. Ο στόχος είναι να προωθηθεί η συμμετοχή στον αθλητισμό σε όλο τον κόσμο, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο ή την αθλητική ικανότητα.

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, οι 206 Ολυμπιακές Επιτροπές του κόσμου και οι διάφοροι αθλητικοί φορείς, ετοιμάζουν διαχρονικά την ημέρα αυτή εκδηλώσεις και δραστηριότητες, με βασικό στόχο τη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών και των μηνυμάτων του Ολυμπισμού.

Στην Κύπρο και με τη στήριξη του Διαχρονικού Χορηγού ΟΠΑΠ Κύπρου, τους Μέγα Χορηγούς, RCB Bank, Carbo One και Χαραλαμπίδης Κρίστης και τους Επίσημους Χορηγούς Cyta, Toyota και METRO, η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή διοργανώνει κάθε χρόνο στα μέσα Σεπτεμβρίου (αντί στις 23 Ιουνίου, λόγω της καλοκαιρινής ζέστης στο νησί μας) την εκδήλωση εορτασμού της «Ολυμπιακής Ημέρας», όπου δεκάδες ομοσπονδίες έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα αθλήματα τους στο Ολυμπιακό Μέγαρο, ενώ διεξάγονται και οι αγώνες δρόμου για ενήλικες και παιδιά.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
24 Ιουνίου 2020

 

 

Search